Αφίδνες: Επ’αυτοφώρω σύλληψη Βρετανού για εμπρησμό.

Κινητοποίηση στις Αρχές, προκάλεσε η σύλληψη Βρετανού ο οποιος κατηγορείται για εμπρησμό στο δάσος των Αφιδνών.

Ο 57άχρονο Βρετανό συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, επ’ αυτοφώρω στο δάσος των Αφίδνων (06/08-13.58) στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου ενω επιχειρούσε να πυροδοτήσει  εμπρηστικό μηχανισμό που είχε στην κατοχή του και να προκαλέσει φωτιά.
Στην κατοχή του 5άχρονου Βρετανού, κατασχέθηκαν επίσης σακβουαγιάζ και μία βαλίτσα, τα οποία υπήρχαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένα λάπτοπ, και γκαζάκια. 

Από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση και την Παρασκευή (07/08) θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο Βρετανός κατά την εξέτασή του, παραδέχθηκε και ομολόγησε την απόπειρα εμπρησμού, ενώ υποστήριξε ότι είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και έβαζε τις φωτιές χωρίς να εχει καταλογισμό για τις πράξεις του. Υποστηρίζει ότι ταξίδεψε στην Ελλάδα για τουρισμό, επισκέφθηκε δύο νησιά και βρέθηκε (06/08) στις Αφίδνες χωρίς να προσδιορίζει σκοπό της παρουσίας του ούτε την κατοχή των εμπρηστικών μηχανισμών που κατασχέθηκαν στις αποσκευές του .

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport