ΑΔΣ: Ποιοι Εισαγγελείς θα εποπτεύουν Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ – Ποιοι Δικαστικοί προήχθησαν

Το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Ποινικής και Πολιτικής Δικαιοσύνης του Αρείου Πάγου αποφάσισε για τις τοποθετήσεις, μετακινήσεις και προαγωγές των Ανωτερωνκαι ΑνωτατωνΔικαστικών Λειτουργών. Παράταση για τη θητεία του Εισαγγελέα της Αντιτρομοκρατικής και τοποθέτηση δύο Εισαγγελέων στηνπρώην ΕΥΠ αποφάσισε μεταξύ άλλων.

Την παραμονή για ακόμη ένα έτος του αντεισαγγελέα Εφετών και προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Κωνσταντίνου Τζαβέλλα, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και την τοποθέτηση του Αντεισαγγελέα Εφετών και αντιπροέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ευάγγελου Κασσαλιά, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου.

Επίσης το ΑΔΣ αποφάσισε προαγωγές, μεταθέσεις και τοποθετήσεις δικαστικών λειτουργών.

Σύμφωνα με τη απόφαση προάγονται: Στο βαθμό του πρόεδρου Εφετών η Εφέτης Αθηνών, Ουρανία Παπαδάκη του Ιωάννη και τοποθετείται στο Εφετείο Θεσσαλονίκης, στο βαθμό του Εφέτη η Πρόεδρος Πρωτοδικών Πατρών Αθηνά Μπεσσή του Ιωάννη, η οποία τοποθετείται στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ενώ στο βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών προάγεται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών και γενικός γραμματέας της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Δημήτριος Ζημιανίτης του Γεωργίου και τοποθετείται στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.

Στο βαθμό του προέδρου Πρωτοδικών προάγονται οι Πρωτοδίκες: Αφροδίτη Κούτσουλα του Γεωργίου (Πειραιώς) η οποία τοποθετείται στο Πρωτοδικείο Αθηνών και Μαρία Σκουλάξινου του Γεωργίου (Αθηνών) η οποία τοποθετείται στο Πρωτοδικείο Ρόδου. Στο βαθμό του εισαγγελέα Πρωτοδικών προάγεται η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Καρδίτσας, Αρετή Τέγου η οποία και τοποθετείται στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδος.

Παράλληλα, με άλλες αποφάσεις του ΑΔΣ μετατίθενται οι Εφέτες: Ιωάννης Παπαϊωαννίδης του Αλεξάνδρου από το Εφετείο Ιωαννίνων στο Εφετείο Αθηνών και Μαρία Προσφιλίδου του Αποστόλου από το Εφετείο Ανατολικής Κρήτης στο Εφετείο Ιωαννίνων. Ενώ η απόφαση μεταθέσεων, περιλλαμβάνει και τους Προέδρους Πρωτοδικών: Αντώνιο Σβύνος του Χαρτοφίλη (Ρόδος), στο Πρωτοδικείο Αθηνών και Θεοδώρα-Μαρία Βρετού του Σπυρίδωνος (Αθηνών), στο Πρωτοδικείο Πατρών. Μετάθεση αποφάσισε το ΑΔΣ και για την αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών Γεωργία Δούρου του Παναγιώτη, στην Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης καθώς και οι εισαγγελείς Πρωτοδικών: Γεώργιος Δούβας του Μιχαήλ (Θήβας) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και Αριστοτελεία Δόγκα του Βασιλείου (Αμαλιάδας) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport