Άδενδρο, ΘΣΝ: Εκτροχιασμός τρένου με σοβαρά τραυματία το μηχανοδηγό

Επιχείρησε η Πυροσβεστική στον απεγκλωβισμό των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία  Intercity. Διασωληνωμένος ο μηχανοδηγος μεταφέρεται στο Νοσοκομείο. Τραυματίες οι επιβαίνοντες.

(12/05- 23.30) Έξι τραυματίες εκ των οποίων σοβαρά και διασωληνωμένος ο οδηγός της αμαξοστοιχίας. Πληροφορίες για έναν νεκρό μεταξύ των επιβαινόντων στην αμαξοστοιχία  Intercity η οποια εκτροχιάστηκε έξω από το Άδενδρο  Θεσσαλονίκης.

Τουλάχιστον δέκα τραυματίες, δύο σοβαρά μεταξύ των οποίων ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας Intercity (13/05-21.20) υστέρα απο τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας έξω από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Το τρένο σύμφωνα με την Πυροσβεστική εκτροχιάστηκε, και μπήκε σε οικία.

Άμεσα στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική και μετέβη στο σημείο σε απεγκλωβισμό των επιβαινόντων. Διασωληνωμένος ο μηχανοδηγός μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ ορισμένοι τραυματίες επιβαίνοντες, μεταφέρονται στα Νοσοκομεία Άγιος Δημήτριος και Γ.Γεννηματάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες πέντε επιβαίνοντες απεγκλωβίστηκαν απο την Πυροσβεστική, απο τα δυο πρώτα βαγόνια, ενώ αναζητείται ο ένοικος του σπιτιού στο οποίο προσέκρουσε η αμαξοστοιχία.
train001
Η αμαξοστοιχία Intercity με πέντε βαγόνια και 100 επιβάτες ξεκίνησε (13/05-16.18) από την Αθήνα, με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής συνθήκες’ εκτροχιάστηκε και έπεσε σε οικία στο χωριό Άδενδρο Θεσσαλονίκης.
φ1-1
Επί τόπου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο σημείο μεταβαίνει και κλιμάκιο του ΟΣΕ.