Άδενδρο ΘΣΝ: Εκτροχιασμός IC με 3 νεκρούς και 7 τραυματίες- Τα αίτια του δυστυχήματος

Στους τρεις ανέρχεται οι νεκροί στο σιδηροδρομικό δυστύχημα  με τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας στο Άδενδρο Θεσσαλονίκης. Κατάληξε ο πολυτραυματίας μηχανοδηγός, νοσηλευόταν διασωληνωμένος επειτα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Παπανικολάου, Κωνσταντίνου Εμμάνουηλίδη, ο πολυτραυματίας 46άχρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος της αμαξοστοιχίας διακομιστή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου (14/05-23.40) και κατέληξε το πρωί (15/05-08.15), νοσηλευόμενος ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, παρα τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Μηχανοδηγός_οσε
Ο 46άχρονος μηχανοδηγός, Ματθαίος Καλόπουλος.

Κατέληξε συνεπεία των βαθύτατων τραυμάτων του και ο προϊστάμενος Κίνησης Αριστείδη Καλαμπαλίκης.

Εκτροχιασμό_οσε

Νεκρος ειναι και ο επιβάτης, γιατρός Δημήτρης Μικρόπουλος, επιμελητής Α Γενικής Ιατρικής στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό των ΑΝΕΛ στη Χαλκιδική.

Εκτροχιασμό_τρχ

Στο Παπανικολάου νοσηλεύονται επίσης επτά τραυματίες- πρόκειται για 40αχρονο άντρα, η κατάσταση του οποίου είναι σταθερή και 58άχρονη γυναίκα, η οποία χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Δυο ακόμη τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση ενώ άλλοι τέσσερις νοσηλεύονται με πιο ελαφρά τραύματα. Πραγματογνώμονες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Απο τις πρώτες έρευνες στο σημείο του δυστυχήματος, αποδίδεται ως το βασικότερο αίτιο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος η υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει η συστοιχία των πέντε βαγονιών και αποδίδουν εκτιμήσεις σε.. ”ανθρώπινο λάθος”, ενω οι έρευνες συνεχίζονται για τον ακριβή προσδιορισμό των αιτιών του δυστυχήματος.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος του ‘Αδενδρου, βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του, τη στιγμή που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε, “Είδα το χάρο με τα μάτια μου. Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τραίνο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου”, σχολίασε.