Αχαΐα: Οι Αστυνομικοί απέτρεψαν … νέο “Μάτι” στην Αιγιάλεια

Στο μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην Αιγιάλεια πληρώματα των Σωμάτων Ασφαλείας του ΕΚΑΒ και εθελοντές παρείχαν συνδρομή στους Πυροσβέστες που έσβηναν τις εστίες, ωστόσο η Αστυνομία για άλλη μια φορά είχε επιχειρησιακή ανταπόκριση

Οι Πυροσβέστες εσβηναν τις φωτιές. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ παρείχαν πρώτες βοήθειες σε τραυματίες και πληγέντες. Οι σαμαρείτες του Ερυθρού Σταυρού ενω τα πληρώματα του Λιμενικού μετέφεραν με σκάφη από τις παραλίες λουόμενους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί, και οι κάτοικοι των περιοχών συνένδραμαν με κάθε μέσο!

Ωστόσο οπως αναφέρει το flamis.gr πληρώματα της ΕΛΑΣ βρίσκονταν… παντού! Η ομάδα ΔΙΑΣ, η ΟΠΚΕ, οι αστυνομικοί των περιπολικών, της Ασφάλειας, της Τροχαίας και κάθε ενεργής Υπηρεσίας, κατεύθυναν τους πολίτες αποτρέποντας “μποτιλιάρισμα” κατα την απομακρυνση των λουομένων, προχώρησαν σε εκκένωση στα χωριά και τους οικισμούς, συνένδραμαν στην κατάσβεση, κατά τον εντοπισμό εστιών.

Ο Διοικητής της Αμεσης Δράσης Γιώργος Χατζηπαυλής και η ομάδα του “100” στο τηλεφωνικό κέντρο της οδού Ερμού… κατάφεραν να “ταξινομούν” τα τηλεφωνήματα να κατευθύνουν και να δίνουν εντολές.

“ΔΙΑΣ φύγετε μας ειδοποιούν για γυναίκα με άνοια μέσα σε ένα αυτοκίνητο”!

“Ανοίξτε τον δρόμο να φύγουν οι λουόμενοι από την Μπούκα”

“Δώστε στην κυκλοφορία την παλαιά εθνική μόνο προς Αϊγιο. Οχι προς Πάτρα”

“Ατομο καλεί σε βοήθεια στην Ζηρια στο τάδε σπίτι”

“Η ΟΠΚΕ να απομακρύνει όλους τους κατοίκους από το Λόγγο. Πρέπει να εκκενωθεί το χωριό”.

Ηταν μερικές μόνο απο τις εντολές, εκείνο το απόγευμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων του “100” σε εναν σχεδιασμό στον οποίον όμως δεν χωρούσαν λάθη. Γιατί εύκολα θα μπορουσαμε να είχε σημειωθεί ένα νέο … Μάτι!

____________________

* Το Κέντρο της Άμεσης Δράσης με τον κ. Χατζηπαυλίδη και τον Πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαϊας Χάρη Τσίτσικα. Στο μέσον ο τότε Αστυνομικός Διευθυντής Αχαϊας Γιώργος Μιχαλόπουλος.