Αχαϊα: Δολοφόνησε το θείο του, συμμετείχε στις αναζητήσεις εντοπισμού του και ..ομολόγησε ως δράστης.

Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η δολοφονία του 69άχρονου Θεόδωρου Μπάτραλη, η σορός του οποίου είχε εντοπισθεί σε χαράδρα στη Χαλανδρίτσα Αχαίας, με καθ΄ ομολογίαν δράστη, τον 46άχρονο ανηψίο του, ο οποίος και συνελήφθη. Επίσημες ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ.

ΑΧΑΙΑΣε προσωπικές διαφορές του 46άχρονου ανηψιού με τον 69άχρονο θείο του Θεόδωρο Μπάτραλη, η σορός του οποίου εντοπίσθηκε σε χαράδρα στη Δροσιά Αχαϊας, αποδίδει ο δράστης την αφορμή για το έγκλημα που διέπραξε (01/10).
Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στη ΓΑΔΠ Δυτικής Ελλάδος, wpid-20151003_163339png.jpgο  Γενικό Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος Υποστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Διευθυντής της ΑΔ Αχαϊας Ταξίαρχος Ιωάννης Σεϊντης και ο Διοικητής της Υ/Δ Ασφαλείας Πατρών ΑΔ- Απόστολος Μαρτζάκλης, όπως προέκυψε κατά την προανάκριση, ο 46άχρονος ανηψιός του ηλικιωμένου, καθ’ομολογίαν δράστης, είχε στήσει “καρτέρι” στην έξοδο του χωριού στον 69άχρονο θείο του, ενώ επέστρεφε από την τράπεζα πεζός, έχοντας παραλάβει τη σύνταξή του.

ΑΧΑΙΑ_Με κυηγετικό όπλο ο 46άχρονος, πυροβόλησε τέσσερις φορές το Θεόδωρο Μπάτραλη- σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στην απολογία του-  δύο φορές στον αέρα και δύο σε βάρος του 69άχρονου-, εκ των οποίων η μία εξ επαφής, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή. Στη συνέχεια, επιχείρησε να αποκρύψει τα ίχνη που θα οδηγούσαν στην εξιχνίαστη της του εγκλήματος που είχε διαπράξει, ενώ σκηνοθέτησε σκηνικό το οποίο παρέπεμπε σε ληστεία μετα φόνου, αφαιρόντας προσωπικά αντικείμενα και τα 420€ της σύνταξης που είχε κάνει ανάληψη -νωρίτερα- από την τράπεζα.

Αρχικά οπως καταθέτει στους Αστυνομικούς ο 46άχρονος καθ ομολογίαν δράστης, μετέφερε τη σορό του 69άχρονου για περίπου 50μέτρα και την απέρριψε σε χαράδρα, ενώ με κλαδιά και φύλλα επιχείρησε να αποκρύψει τις κηλίδες άιματος.

ΑΧΑΙΑ-ΙΌπως ανέφερε ο καθ ομολογίαν δράστης στην απολογία του, στους Αστυνομικούς, όλα τα αντικείμενα τα έκαψε κοντά στο σπίτι του, ώστε να τα εξαφανίσει, ενώ το κυνηγετικό όπλο και τη φυσιγγιοθήκη τα τοποθέτησε σε τσουβάλι και τα απέκρυψε σε συστάδα θάμνων στην ίδια περιοχή. Συγγενείς του 69άχρονου, όταν αργά το βράδυ (01/10-22.00) διαπίστωσαν την απουσία του, καθώς δεν έιχε επιστρέψει από τις υποχρεώσεις που θα τακτοποιούσε το πρωί της ίδιας ημέρας, δήλωσαν την εξαφάνισή του στο ΑΤ Χαλανδρίτσας, με το δράστη της δολοφονίας να συμμετέχει στις έρευνες των Αστυνομικών στον εντοπισμού του Θεόδωρου Μπάτραλη- τον οποίο ο ίδιος είχε δολοφονήσει-.
Όπως επισημαίνουν οι Αξιωματικοί της Ασφάλειας Πατρών, οι οποίοι ανέλαβαν τη διερεύνηση της δολοφονίας του 69άχρονου, ο δράτης, προθυμοποιήθηκε και μετέφερε τη σορό του θύματος, στο ενδεχόμενο στις εργαστηριακές εξετάσεις κατά την ιατροδικαστική εξέταση, να προέκυπτε το DNA του στη σορό, προκειμένουν να αποστρέψει τις έρευνες και να μην εξετασθεί ως.. ύποπτος.

ΑΧΑΙΑ-ΙΙΑπό την εξερεύνηση στη χαράδρα, όπου εντοπίσθηκε η σορός του 69άχρονου, Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, περισυνέλεξαν ευρήματα βιολογικού υλικού,  ενώ κατά την εξερεύνση στην περίμετρο οι Αστυνομικοί, εντόπισαν σε θαμνώδη περιοχή στη Δροσιά, και κατέσχεσαν το κυνηγετικό όπλο και τη φυσιγγιοθήκη με δεκαεννέα φυσίγγια τα οποία είχε αποκρύψει ο δράστης μετά τη δολοφονία του θείου του. Κατά την αυτοψία, οι Αστυνομικοί εντόπισαν επίσης και το σημείο, στο οποίο είχε κάψει ο 46άχρονος προσωπικά αντικείμενα και ρούχα του θύματος, και δύο από τα τέσσερα φυσίγγια του όπλου του.
Ο 46άχρονος προσήχθη (02/10) κι εξετάσθηκε ως ύποπτος, ομολόγησε την πράξη του, την οποία απέδωσε σε προσωπικές διαφορές με το θύμα. Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.