Αχαΐα: Δασική πυρκαγιά έθεσε σε κινητοποίηση την Πυροσβεστική- Εκκενώθηκαν οικισμοί

Στο έργοκατάσβεσης της δασικής πυρκαγιάς επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής καθώς εναέρια, βυτιοφόρα των ΟΤΑ και εθελοντικές ομάδες Δασοπυροσβεστών

(31/07-23.00) Στους πέντε ανέρχονται οι τραυματίες από την φωτιά στην Αιγιάλεια, όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης υγειονομικής περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

(31/07-22.15) Σε ενημέρωση όλων όσων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Ζήριας, όπου μαίνεται το μέτωπο της φωτιάς, ενεργοποιήθηκε δύο φορές το 112, ενώ μετέβη επιτόπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

(31/07-20.00) Εντολή εκκένωσης για το καθώς η μεγάλη φωτιά στην Ζήρια, επεκτάθηκε σε κατοικημένες περιοχές στο Λαμπίρι, στις Καμάρες και την Μπούκα.
Οι φλόγες βρίσκονται λίγο πριν την θάλασσα, ενώ εκκενώνονται όλες οι γύρω περιοχές.

 

 

 

(31/07-17.45) Νέα ενημέρωση από το 112 στάλθηκε με μήνυμα σε όσους βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή Λόγγου Αχαΐας να ακολουθήσουν διαδικασία εκκένωσης άμεσα προς το Αίγιο.

(31/07-16.30) Κλειστή η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προς Πάτρα και η Εθνική οδός Αθηνών – Πατρών και στα δύο ρεύματα. Η εντολή που έχει δοθεί είναι τα αυτοκίνητα να περνούν στην Αιτωλοακαρνανία και στη συνέχεια από την Ιτέα συνεχίζουν το ταξίδι τους με πλοίο.

Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα λόγω των θυελλωδών ανέμων

Το Λιμενικό Σώμα επίσης συμμετέχει στην διαδικασία εκκένωσης ενώ πολίτες επιχειρούν να διασώσουν τις περιουσίες τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν πέντε καμένα σπίτια.

(31/07-15.30) Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest. gr στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά καταδιώκεται ασημί όχημα στο οποίο επιβαίνουν δυο ημίγυμνοι άνδρες καθως υπάρχουν υποψίες ότι σχετίζονται με την εκδήλωση της εστίας φωτιάς.

(31/07- 14:35) Όσοι βρίσκονταν στους οικισμούς Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι Αχαΐας ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τους οικισμούς για την ασφάλεια τους καθώς το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο. Σε επιφυλακή τεθηκαν τα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση (31/08-13.15) στην περιοχή Ζήρια του δήμου Αιγιαλείας Αχαΐας. Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 95 πυροσβέστες με 33 οχήματα 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Λογω της έντασης της φωτιάς δόθηκε εντολή εκκένωσης στους οικισμούς Ζηρια,  Καμάρες και Λαμπηρι ενω έχει διακοπεί η κίνηση σε Ολυμπία Οδό και παλαιά ΕΟ.

Σε συνδρομη τής Πυροσβεστικής πληρώματα της αστυνομίας επιχειρούν επείγουσα εκκένωση στις παραλιακές θέσεις Πεύκα και Μπούκα καθώς το μέτωπο της φωτιάς λογω ανέμων μετακινείται προς Λογγίνου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για τους παραθεριστες.

Λογω των συνθηκών και της πρόβλεψης της ΕΜΥ σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Π.Σ. ενω λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς καξ για αύριο Κυριακή (01/08) σε μερική επιφυλακή τεθηκε το προσωπικού του Π.Σ.