Α.Σαμαράς προς τα στελέχη του ΠΣ: "Καταβάλλατε προσπάθεια υπερανθρωπη".

“Καταβάλλατε προσπάθεια υπερανθρωπη” ανέφερε στο προσωπικό του ΠΣ ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ τους χαρακτήρισε «προτυπο για το μέλλον». Αναγνώρισε τη συνεισφορά του Στρατού του Ναυτικού και της Αεροπορίας, ενώ αναφέρθηκε στην “αυταπαρνηση, και αγάπη για το συνάδελφο” που καθημερινά επιδεικνύουν τα στελέχη του ΠΣ.

image

«Αφήνουμε στο τέλος αυτής της κρίσης, το οποίο περνάμε αυτή τη στιγμή, τα δύσκολα οριστικά πίσω μας, στο παρελθόν. Υπάρχει ένα μέλλον που ανοίγει διάπλατα μπροστά μας» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην παρουσίαση του απολογισμού (20/10-18.00) για τη φετινή αντιπυρική περίοδο από την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.
«Εσείς είστε το παράδειγμα που μπορεί σήμερα ένας νέος Ελληνας και μια νέα Ελληνίδα να ακολουθήσει» είπε, απευθυνόμενος προς τους πυροσβέστες, τους οποίους χαρακτήρισε «πρότυπο για το μέλλον». Ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος αλλά και επίλυση των μισθολογικών προβλημάτων των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας. Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε 4 πυροσβέστες που τραυματίσθηκαν και στον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει μια γυναίκα στην πυρκαγιά σε πολυκατοικία στο Φάληρο σε κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, “θέλω να αποτίσω υπέρτατο φόρο τιμής στον Αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο (15/09), ως υπέρτατη ένδειξη προσφοράς στο συνάνθρωπο, στην προσπαθεια να σώσει μια μητέρα”.
“Έχουμε ξεκινήσει τον εφοδιασμο με 372 νέα οχήματα που θα ενταχθούν στο ΠΣ ενώ 500 δοκίμιοι ΠΣ θα ενταχθούν για την επόμενη αντιπυρική περίοδο” δεσμεύτηκε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργος Αντώνης Σαμαράς.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport