Α.Λιόσια: Ρομά παρίστανε το “φαρμακοποιό” της γειτονιάς και απέσπασε απο πρατηριούχο στη Χαλκιδική €5.800- Συνελήφθη στον καταυλισμό της Δυτικής Αττικής

Ρομά εξαπάτησε πρατηριούχο και του  απέσπασε €5.800, με την πρόφαση παραγγελία καυσίμων. Τον αναζητούσαν στη Β.Ελλαδα και τον εντόπισαν στον καταυλισμό στη Δυτική Αττική.

Επικοινώνησε με πρατηριούχο στην περιοχή της Χαλκιδικής και με πρόφαση ότι είναι ο “γνωστός ” του φαρμακοποιός,  κατάφερε να τον πείσει και του απέσπασε το πόσο των €5.800

Απο την αστυνομική προανάκριση προέκυψαν τα στοιχεία του δράστης της απάτης σε βάρος του πρατηριούχο στην περιοχή της Χαλκιδικής. Με ενημέρωση της ΥΑΔΑ, η ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής μετέβη στην περιοχή των Άνω Λιοσιων με τα πληρώματα να εντοπίζουν στα όρια του αυτοφώρου (07/12) και προχώρησαν στη σύλληψη του Ρομά, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης της απάτης.

Η συγκεκριμένη απάτη έχει “έξαρση” στην επαρχία. Τα μέλη του κυκλώματος, τηλεφωνούν σε πρατηριούχους παριστάνοντας γνωστούς φαρμακοποιούς ή γιατρούς της περιοχής και κάνουν παραγγελία 500lt- 1τόνο καυσίμου θέρμανσης. Στη συνέχεια αφού έχουν πείσει τους πρατηριούχους ότι είναι οι “γνωστοί” τους, τους ενημερώνουν οτι έχουν προβεί σε ηλεκτρονική κατάθεση πληρωμής και ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν στους λογαριασμούς τους μεγαλύτερα ποσά για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από το πόσο της τιμολόγησης, τα οποία ζητούν να τους τα “επιστρέψουν ” με προσωπικη κατάθεση στους λογαριασμούς τους καθώς επείγονται για άλλες πληρωμές και συναλλαγές. Παράλληλα προωθούν παραποιημένα παραστατικά για την “υποτιθέμενη” κατάθεση των χρημάτων, τα οποία βέβαια αποδεικνύονται αργότερα πλαστά. Μέχρι οι πρατηριούχοι να αντιληφθούν την απάτη,  οι δράστες έχουν εξαφανιστεί.

Από τις 9 ως τις 15 Οκτωβρίου, εξιχνιάστηκαν  με την ίδια μεθοδολογία πέντε περιπτώσεις- μεταξύ άλλων με τα εξι μέλη του κυκλώματος να έχουν συλληφθεί- ταυτοποιήθηκαν ύστερα από καταγγελίες για ποσά που είχαν αποστάσεις, €4.000 από 44άχρονο στην Κέρκυρα, €4.000 από 65άχρονο στα Κύθηρα, €4.900 από 42χρονοα στην Κέρκυρα, €4.100 από  61άχρονο στην Ιθάκη και €5.400 από 50άχρονο στην Σκιάθο!

Για την υπόθεση έχει υποβληθεί μήνυση από τον ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων στη Χαλκιδική και ο Ρομα παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, ενω η Αστυνομική έρευνα είναι σε εξέλιξη για την εξακρίβωση όλης της δράσης του Ρομά και των συνεργατών του.