Α.Φιλιππίδης: “Αναδείξαμε το ΤΤ (2007-2009) ως την καλύτερη Ελληνική Τράπεζα. Δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς και πολύ”..

Με Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το σύνολο των 35 εμπλεκόμενων για τα “επισφαλή δάνεια του ΤΤ”, παραπέμπονται σε δίκη. Διευκρινίσεις για την εμπλοκή του στην υπόθεση δίνει ο τέως Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης.


Ο επιχειρηματίας και τεως Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγελος Φιλιππίδης, έδίνει τη δική του απάντηση σε ότι αφορά την παραπομπή του, με το Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών (29/09).

wpid-20150930_135231png.jpg“Την διετία 2007-2009 αναδείξαμε το ΤΤ ως την καλύτερη Ελληνική Τράπεζα. Το Δεκέμβριο του 2009 που απεχώρησα η τράπεζα ηταν πρώτη σε κεφαλαιακή επάρκεια και τελευταία σε επισφάλειες (κόκκινα δάνεια). Οι άλλες τράπεζες αντιγράφανε τα προιόντα μας (π.χ. ΑΝΕΒΑΙΝΩ) ενω ο δείκτης δανείων προς καταθέσεις (60%) το καθιστούσε ηγέτιδα τράπεζα σε περίοδο κρίσης. Η τράπεζα υποχρεώθηκε αργότερα να αγοράσει την προβληματική ΑΣΠΙΣ για να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα. Υποχρεώθηκε επίσης σε ζημίες 4 δις απο την συμμετοχή της στο PSI. Όταν κρίθηκε ως μη συστημική (καλοκαίρι 2012) η ΤτΕ άρχισε να κάνει πορίσματα για να ρίξει τις ευθύνες των αποφάσεων της στις διοικήσεις του ΤΤ. Το μεγάλο σκάνδαλο, ο αυθαίρετος χαρακτηρισμός του ΤΤ ως μη συστημικής τράπεζας, η εξάλειψη της περιουσίας εν μια νυκτί των 72,000 μικρομετόχων, παραμένει κρυμμένο πίσω απο τον καπνό των πορισμάτων της ΤτΕ για δήθεν απιστία σε δάνεια… Δάνεια του 2009 που το 2010 είχαν ελέγθεί από την ΤτΕ χωρίς παρατηρήσεις εκ των υστέρων χαρακτηρίστηκαν ύποπτα! Παρεπιπτόντως, κατηγορούμαστε για ποσόν διπλάσιο από την μέγιστη πρόβλεψη συνολικής ζημίας του δανειακού χαρτοφυλακίου!!! Η δε μέγιστη πρόβλεψη ζημιάς (σήμερα μετά από 6 χρόνια κρίσης) είναι μόλις το 27% της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου του 2009!
Θέλω για μιά ακόμη φορά να ευχαριστήσω το σύνολο των εργαζομένων στο ΤΤ που με αυταπάρνηση αποδείξανε ότι μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε στα ίσια τους συναδέλφους μας στις άλλες τράπεζες. Δυστυχώς αυτό φαίνεται ότι ενόχλησε πολλούς και πολύ”.. καταλήγει ο Άγγελος Φιλιππίδης.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport