Κ.ΑΠ.Αστυνομικών: “13 Οκτώβρη- Διαδηλώνουμε με πίστη στην αστείρευτη δύναμη του λαού”

Ανακοίνωση της παράταξης Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών

«Την τελευταία περίοδο ο λαός μας βιώνει μαζί με τη φτώχεια του και την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού. Είναι συνέπεια μιας πολιτικής που βάζει προτεραιότητα τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι την υγεία του λαού. Παρότι ο λαός μας με την υπεύθυνη στάση του από την έναρξη της πανδημίας, έδωσε το χρόνο στην κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας μπροστά στην κρίση, αυτή δεν χρηματοδότησε τις ανάγκες του σε υγειονομικό προσωπικό και μέσα. Αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις συνέχισε να δίνει χρήμα στο αδηφάγο επιχειρηματικό κεφάλαιο στο χώρο της υγείας και να λειτουργεί ακόμη και στη δημόσια υγεία με τη σχέση κόστους-οφέλους για τον εργαζόμενο λαό.

Είναι η λογική που στοιβάζει τους εργαζόμενους στα μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στις εργασίες τους, που στέλνει τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε σχολεία που συνωστίζονται επειδή δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί και αίθουσες, που επιβάλλει στον κάθε πολίτη να πληρώνει ο ίδιος το τεστ για τον κορονοϊό, αντί να γίνουν μαζικά δωρεάν τεστ. Είναι η λογική που ύπουλα σιγοντάρει τον κοινωνικό αυτοματισμό και ζητά από τους συνταξιούχους και τους απόστρατους να αρκεστούν στα ψιχία της σύνταξής τους και να μην διεκδικούν. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δίνει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματικούς ομίλους, στη μεγάλη εργοδοσία, ενώ για το λαό ετοιμάζει και νέα μέτρα, όπως η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης. Ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων και με το νόμο για τις διαδηλώσεις επιχειρεί να φιμώσει τις διαμαρτυρίες τους.

Όμως και μπροστά σε αυτές τις συνθήκες και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, η δύναμη του οργανωμένου μαζικού κινήματος λαϊκού κινήματος είναι αστείρευτη. Αποδείχτηκε αυτές τις μέρες με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, που απαίτησαν να καταδικαστεί η εγκληματική ναζιστική Χρυσή Αυγή και να πεταχτεί ο φασισμός στα βοθρολύματα της ιστορίας. Αποδεικνύεται κάθε φορά που ο λαός βγαίνει μπροστά και διεκδικεί το δίκιο του. Η πίστη και η αισιοδοξία στη δύναμη του λαού είναι αυτή που πρέπει να χαρακτηρίζει και τους αγώνες που γίνονται σήμερα και αυτούς που μέλλονται να έρθουν. Γιατί ο αγώνας ενάντια στο φασισμό και στο απάνθρωπο σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει συνεχίζεται χωρίς εφησυχασμό. Γιατί οι πόλεμοι και οι επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στην ευρύτερη περιοχή μας εξακολουθούν να καταστρέφουν τους λαούς και να προκαλούν τις προσφυγικές ροές προς τη χώρα μας. Γιατί ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία θα βρίσκουν έδαφος να δηλητηριάζουν την κοινωνία μας. Γιατί οι κυβερνήσεις, όπως και η σημερινή, που υπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων θα επιδιώκουν να αφαιρούν τα λαϊκά δικαιώματα και να φορτώνουν τα βάρη στους εργαζόμενους. Γιατί η αύξηση της καταστολής με το χτύπημα των διαδηλώσεων και της ριζοσπαστικοποίησης του λαού, θα στοχεύει στον ενταφιασμό κάθε συλλογικής δράσης.

Είναι λοιπόν αναγκαίο, ο λαός να κλιμακώσει τους αγώνες του και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αντίστασης σε όλα τα μέτρα της κυβέρνησης που στοχεύουν στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του. Να διεκδικήσει την ικανοποίηση των αναγκών του και μια ζωή που του αξίζει.

Κανένας εργαζόμενος χωρίς αξιοπρεπή μισθό. Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα. Κανένας άνθρωπος χωρίς κοινωνική ασφάλιση. Να απαλλαγούν εργαζόμενοι και άνεργοι που βρίσκονται στην ανέχεια από τα χρέη για τις βασικές παροχές (φως, νερό, τηλέφωνο). Κανένας πλειστηριασμός και κατάσχεση λαϊκής κατοικίας.
Κανένας συνταξιούχος με σύνταξη πείνας. Δεν τους χαρίζουμε τις συντάξεις μας, την υγεία μας, τη ζωή μας. Τα πληρώσαμε, τα δικαιούμαστε, τα απαιτούμε. Να σταματήσει κάθε ενέργεια για ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αρχίζοντας από την επικουρική. Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία..Δεν παλεύουμε μόνο για τον εαυτό μας αλλά και για τα παιδιά μας.  Ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού από την πανδημία του κορονοϊού και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, των μαθητών στα σχολεία, των εργαζόμενων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους χώρους εργασίας.
Χρηματοδότηση των δημόσιων νοσοκομείων και όλων των δομών του κρατικού συστήματος υγείας. Προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και διάθεση μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού και των άλλων αναγκών περίθαλψης. Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και δωρεάν τεστ σε όλο τον πληθυσμό.
Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας, των νόμων για την απεργία, το συνδικαλισμό, τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Όχι στην καταστολή και στην καταπάτηση των λαϊκών δικαιωμάτων.

Την Τρίτη, 13 Οκτώβρη, οι απόστρατοι να ενώσουμε τη φωνή μας μαζί με τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, όλο το λαό και να δώσουμε δυναμικά αυτό το μήνυμα στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα εργατικά συνδικάτα και άλλοι φορείς σε όλη τη χώρα, τηρώντας τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Στην Αθήνα, στο Σύνταγμα ώρα 6.30 μ.μ. (Προσυγκέντρωση αποστράτων ώρα 6 μ.μ. στα Προπύλαια, στη γωνία πλατείας Κοραή)».