Θετικά στον κορωνοϊό 21 δείγματα, στους επαναπατρισθέντες από Ισπανία

Αυστηροποίηση των ελέγχων για την τήρηση του μέτρου περιορισμού της κίνησης

Επιβεβαιώθηκαν 21 θετικά δείγματα στον κορωνοϊό, στους επαναπατρισθέντες τους 263 επιβάτες των πτήσεων επαναπατρισμού από Μαδρίτη και Βαρκελώνη που τέθηκαν σε απομόνωση και παραμένουν σε περιορισμό, στο ξενοδοχείο “The Stanley”, της πλατείας Καραϊσκάκη. Στην πτήση από Βαρκελώνη βρέθηκαν θετικοί 11 άνδρες και 3 γυναίκες και στην πτήση από Μαδρίτη 6 γυναίκες και ένας άνδρας.

Η είσοδος του ξενοδοχείου φυλάσσεται από Αστυνομικούς όλο το 24ωρο ενώ απαγορεύεται η οποιαδήποτε πρόσβαση

Στο σύνολό τους, και από συγγενείς τους, είχαν εκφραστεί αντιδράσεις στην απόφαση της Πολιτείας να μην τους επιτρέψει να επιστρέψουν στα σπίτια τους αλλά να του θεσει υπο περιορισμό 14ημερων για να προστατέψει τη δημόσια υγεία, μέχρι την ολοκλήρωση της ιχνηλάτησης στα δείγματα που τους είχαν ληφθεί. «Δεν θα γίνει έκπτωση σε κανέναν, κανείς δεν εξαιρείται, κανείς δεν είναι υπεράνω των κανόνων. Αυτό να το καταλάβουν καλά όσοι χθες έσπευσαν να μιλήσουν για περιορισμό των ελευθεριών. Η απόφαση αυτή ήταν συνειδητή, είναι αδιαπραγμάτευτος ο όρος της ευθύνης για όλους μας και πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους», τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς .

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε (24/03) ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όσος όπως ανέφερε, «συναγωνίζονται σε ευρηματικότητα πως θα εξαπατήσουν τις Αρχές», ενώ απάντησε και στην κριτική για περιορισμό των ελευθεριών. «Δυστυχώς για εμάς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Δυστυχώς για όσους έσπευσαν να κάνουν αρνητική κριτική διαψεύστηκαν. Ευτυχώς για την κοινωνία το κράτος έκανε αυτό που έπρεπε. Μια υγειονομική βόμβα ήταν έτοιμη να εκραγεί, επιταχύνοντας την εξάπλωση της νόσου στην πατρίδα μας, παρά τα μέτρα και τις θυσίες που όλοι κάναμε για να αποτρέψουμε τα χειρότερα. Η απόφαση μας για την απομόνωση βασίστηκε σε συγκεκριμένα μοντέλα που τρέχουν στην ΓΓΠΠ και που δεν αφορούν μόνο τη χώρα μας, αλλά και όλες τις άλλες χώρες που υπάρχει εξάπλωση. Παρατηρήσαμε ότι τα περισσότερα κρούσματα προέρχονταν από την Βόρεια Ισπανία. Βλέποντας ότι υπήρχαν πάρα πολλοί στις δύο πτήσεις προερχόμενοι από πόλεις Βόρεια της Ισπανίας, είτε από την Βαρκελώνη που ερχόταν μέσω Μαδρίτης προχωρήσαμε στην απομόνωση των συγκεκριμένων επιβατών».

Όπως έγινε γνωστό, σε επτά  άτομα τα οποία που είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς είχαν έρθει σε επαφή με ασθενείς, επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο #€ 5.000 καθώς συνελήφθησαν ενώ … έκοβαν βόλτες.