Γλυφάδα: Κάμερες και Smart εξετάζει η Δίωξη Εκβιαστών για το ένοπλο στον Κοβάσεβιτς

Επιχειρούν να αναπαραστήσουν τη σκηνή εγκλήματος και να τοποθετήσουν στο πλάνο τους, τους πιθανούς υπόπτους για να προσδιορίσουν τα κίνητρα για την ένοπλη επίθεση σε βάρος του 47χρονου Σέρβου παλαίμαχου επιθετικού.

Στον περιφερειακό του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου, πίσω από το Γκολφ της Γλυφάδας, κλιμάκιο του 8ου ΠΣ Ελληνικού, κλήθηκε για κατάσβεση πυρκαγιάς σε όχημα.  Από τα χαρακτηριστικά και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ταυτοποιήθηκε με το Smart που χρησιμοποίησε ο δράστης της ένοπλης επίθεσης σε βάρος του 47άχρονου παλαίμαχου επιθετικού Ντάρκο Κοβασεβιτς, έξω από τη μεζονέτα του, στη Γλυφάδα (07/01-21.15) Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής.

Ο 47άχρονος Σέρβος, ήταν απόλυτος, και υποστήριξε ότι δεν είχε δεχθεί απειλές, ωστόσο οι Αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, επιχειρούν να εντοπίσουν στις έρευνές τους, πιθανούς υπόπτους. Ωστόσο μέχρι στιγμής προκύπτουν μόνο κάποιες πρώτες ενδείξεις, χωρίς να είναι σαφές το.. «συμβόλαιο θανάτου».

«Βγήκα από το σπίτι και πήγα να μπω στο αυτοκίνητο για να το μεταφέρω στο γκαράζ. Τότε είδα έναν άνδρα που φορούσε σκούρα ρούχα και καπέλο τζόκεϊ, να βγαίνει από ένα Smart. Κρατούσε όπλο στο χέρι και ερχόταν προς το μέρος μου. Ενστικτωδώς πέφτω δεξιά κάτω για να κρυφτώ. Ακούω έναν πυροβολισμό. Μετά τον βλέπω να μπαίνει στο αυτοκίνητο και να φεύγει», ανέφερε στους Αστυνομικούς της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της ένοπλης απόπειρας σε βάρος του, ο Ντάρκο Κοβασεβιτς.

Δεν έχουν προκύψει -μέχρι στιγμής -ενδείξεις για αθλητικά κίνητρα

Η επίθεση για τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής παρουσιάζει ενδεικτικά χαρακτηριστικά δολοφονικής απόπειρας, ωστόσο μένει να αποδειχτεί. Μέχρι στιγμής, και παρά την ενδελεχή έρευνα στο χώρο, δεν έχει εντοπισθεί ο κάλυκας, η βολίδα ή οπή από τον πυροβολισμό, αν και υπαρχει σχετική μαρτυρία, υπό εξέταση.

“Κατά την πτώση του, ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς όταν προσπάθησε να καλυφθεί, ενδεικτικά δημιούργησε την παραπλανητική αίσθηση στον επίδοξο δολοφόνο ότι ο «στόχος εξουδετερώθηκε» και χωρίς δεύτερη βολή ενδεχομένως αποχώρησε από την περιοχή”, σημειώνει στο NantiaReport.gr Αστυνομική πηγή.  Ένα επίσης σενάριο είναι το όπλο να έκανε τεχνική εμπλοκή λόγω κακής συντήρησης ή απειρίας του εκτελεστή και πυροβόλησε μόνο μία φορά.

Βιντεοληπτικό υλικό που έχουν περισυλλέξει από κάμερες ασφαλείας στην περίμετρο της μεζονέτας του 47χρονου Σέρβου,  έχει καταγραφεί η διαδρομή του κλεμμένου Smart χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει υλικό από τη διαφυγή από το σημείο που εντοπίσθηκε να καίγεται το Smart (φωτο κεντρική) κοντά στην εξωτερική περίμετρο πίσω από το Γκολφ της Γλυφάδας. Δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχε συνεργός  ο οποίος βρεθηκε στο προκαθορισμένο σημείο ώστε να διασφαλίσει την αποχώρησή τους μετά τον εμπρησμό στο smart .

Το Smart εντοπίστηκε να καίγεται σε απόσταση 700μ από τη μεζονέτα του παλαίμαχου επιθετικού στη περιοχή του Γκολφ της Γλυφαδας

Στο  μικρού κυβισμού οχήματος , οι Αστυνομικοί περισυνελλεξαν  τα μεταλλικά μέρη του Glock- κλείστρο, κάνη και γεμιστήρας με σφαίρες- έχουν μεταφερθεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ καθώς θεωρείται ότι με αυτό πυροβόλησε ο δράστης σε βάρος του Ντάρκο Κοβάσεβιτς.

Το Smart έχει κλαπεί τον περασμένο Νοέμβριο από την Θεσσαλονίκη και έφερε πλαστές πινακίδες που αντιστοιχούν σε όχημα ίδιου τύπου και χρώματος με τον νόμιμο κάτοχο του να διαμένει σε πόλη της Μεσσηνίας.

Η επίθεση σε βάρος του παλαίμαχου επιθετικού το βράδυ της Τρίτης (08/01-21.15), σημειώθηκε έξω από τη μεζονέτα του, στη Γλυφάδα. Ο δράστη προσέγγισε το σταθμευμένο όχημα του Νταρκο Κοβασεβιτς έξω από τη μεζονέτα του, επί της οδού Ελπιδος, όταν ο 47άχρονος Σέρβος κατέβηκε από τη μεζονέτα για να παρκάρει στο κλειστό γκαραζ το τζιπ του.

Ο άνδρας, με καπέλο τύπου τζόκεϊ που απέκρυπτε τα χαρακτηριστικά του βγήκε από το Smart το οποίο άφησε στη μέση του δρόμου και πυροβόλησε σε βάρος του, 47χρονου Σέρβου μια φορά.
Ο Ντάρκο Κοβασεβιτς δεν τραυματίσθηκε από τη βολίδα του όπλου, ωστόσο στην προσπάθειά του να καλυφθεί, παραπάτησε και αυτοτραυματίσθηκε στο γόνατο. Μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο της Βούλας για πρώτες βοήθειες.
Το Smart, εντοπίσθηκε στην οδό Περγάμου στο ύψος του Γκολφ της Γλυφάδας, σε απόσταση σχεδόν 700μέτρα από το σημείο της επίθεσης.