Συμμετοχή των πολιτών στα όργανα διαφύλαξης της τάξης και προστασίας του πολιτεύματος, πρότεινε η Κωνσταντοπούλου

Κεντρική πολιτική θέση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων, στην παρουσίαση των προτάσεών της, ηταν η «συμμετοχή των πολιτών στις μονάδες αποκατάστασης τάξης που δεν θα είναι τα ΜΑΤ. Συμμετοχή των πολιτών στα όργανα διαφύλαξης της τάξης και προστασίας του πολιτεύματος».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μεταξύ άλλων, στις προτάσεις της για τη Δικαιοσύνη και την Τάξη ανέφερε χαρακτηριστικά, «στο δικό μας σχέδιο η δικαιοσύνη θα είναι στο πρώτο επίπεδο. Πρωθυπουργός της χώρας θα είναι και υπουργός δικαιοσύνης και στα δικαστήρια της χώρας θα συμμετέχουν οι πολίτες σε όλα τα επίπεδα με πλειοψηφία ενόρκων σε όλες τις υποθέσεις, με μικτές ορκωτές συνθέσεις και για την τακτική δικαιοσύνη και για την εισαγγελία. Θα θεσμοθευτήσουμε την πολιτική αγωγή των πολιτών στις υποθέσεις διαφθοράς και διαπλοκής για να τελειώνει η κοροϊδία».

Στην ομιλία της στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων με τίτλο «Πάρε την Ευθύνη», η Ζωή Κωνσταντοπούλου, μεταξύ άλλων ανακοίνωσε και μέρος της κυβερνητικής πρότασης της.

Όπως σημείωσε στην πρόταση της είναι ο Πρωθυπουργός να είναι και Υπουργός Δικαιοσύνης, συμμετοχή πολιτών στα όργανα δημόσιας τάξης και τη δικαιοσύνη, λουκέτο σε ΜΜΕ και κατάσχεση των περιουσιών τραπεζιτών και πολιτικών προσώπων που θεωρούνται, κατά την πρόεδρο του κόμματος, υπαίτιοι για τα μνημόνια.

«Ζούμε σε μία διαλυμένη χώρα, σε ένα κατεστραμμένο κράτος που δεν υπηρετεί πια στο παραμικρό τους πολίτες του. Γι’ αυτό οι πολίτες δεν εκφράζονται με την παραμικρή εμπιστοσύνη σ’ αυτό, πρέπει να φτιάξουμε ένα κράτος, μια δημόσια διοίκηση καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν αυτού που φανταζόμαστε ως τη δημοκρατίας που υπηρετεί τους πολίτες».

Παράλληλα η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε τη συνεργασία της Πλεύσης Ελευθερίας με το κόμμα του Ζαν Λυκ Μελανσόν, Ανυπότακτη Γαλλία, ενώ τόνισε με έμφαση, «Θα κλείσουν όλα τα μέσα προπαγάνδας και διαπλοκής, και της παλιάς και της νέας. Και θα δοθούν κίνητρα για συνεργατικά εγχειρήματα πολιτών για την ενημέρωση.   Θα υπάρξει πραγματική δημόσια ενημέρωση, όχι η ντροπή της ΕΡΤ για την οποία παλέψαμε» εξήγγειλε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας .