ΑΤ Πεύκης: Είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Με εμπρόθετη ανθρωποκτόνο διάθεση οι δράστες της καταδρομικής εμπρηστικής επίθεσης, κινήθηκαν σε βάρος των Αστυνομικών και κρατουμένων του ΑΤ Πεύκης. Με έντονο προβληματισμό υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αναμένουν αποτελέσματα από την  έρευνα για την ταυτοποίηση και προσδιορισμό των δραστών.

Πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα ενω μία βολή εκφοβισμού ενήργησε και ο Αστυνομικός σκοπός του τμήματος για να ανακόψουν την κίνηση των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης με μολωτοφ στο ΑΤ Πεύκης να εισβάλλουν στο κτίριο .

Η νεαρή Υπαστυνόμος Β, σε χρέη Αξιωματικού Υπηρεσίας το βράδυ της Τετάρτης (25-26/10) ήταν στο γραφείο του Τμήματος όταν 10 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, απερριψαν μολωτοφ, προκάλεσαν εμπρησμό  και πυρπόλησαν δύο οχήματα. Στο φυλάκιο εξωτερικά του κτηρίου ο Αστυφύλακας σε χρέη σκοπού.

«Θα μας έκαιγαν ζωντανούς. Θα έμπαιναν μέσα.  Στο τμήμα είχαμε επτά κρατούμενους στα κρατητήρια του υπογείου»

Η ομάδα των 10 κουκουλοφόρων, (26/10-02.00) κινήθηκε στην Ελ. Βενιζέλου κι έστριψε στην Κονίτσης που εδρεύει το Αστυνομικό Τμήμα. Με μολωτοφ και γυάλινα μπουκάλια που περιείχαν λάδια μηχανής, επιτέθηκαν και προκάλεσαν φωτιά. Από την επίθεση προκλήθηκαν υλικες ζημιές στην είσοδο του κτιρίου, στη σκοπιά, σε ένα υπηρεσιακό όχημα, και  στο όχημα  ιδιώτη.

Το Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης είχε γίνει στόχος εμπρηστικής επίθεσης στις 25 Ιανουαρίου 2008, από την ομάδα «Κύκλοι διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης».

Υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι αν δεν είχαν αντιδράσει έγκαιρα ο σκοπός και η Αξιωματικός Υπηρεσίας, ενεργώντας βολές εκφοβισμού, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπήρχαν απρόβλεπτες συνέπειες για τους Αστυνομικούς και τους κρατούμενους οι οποίο εκτεθηκαν σε κινδυνο ζωης.

Η αποτίμηση της κατάστασης από ανώτατους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ αποδίδει εμπρόθετη απόπειρα ανθρωποκτονίας κατα των Αστυνομικών και των κρατουμένων, στην καταδρομική επίθεση κουκουλοφόρων στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης.

Από την καταγραφή της κίνησης των δραστών της εμπρηστικής επίθεσης σε βιντεοληπτικό υλικό στο επιτελείο της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τους δράστες της δολοφονικής απόπειρας ωστε να προσδιοριστούν και να ταυτοποιηθούν για την επίθεση.