“Χρειάστηκαν 758 ημέρες, για να αντιληφθούμε πως τα κλειστά κέντρα κράτησης χρειάζονται”

Την απόφαση του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής να επαναλειτουργήσει τα Κέντρα Κλειστής Κράτησης για λαθρομετανάστες σχολιάζει με αναδρομή στη μεταναστευτική πολιτιπολιτική που έχει ακολουθήσει η Κυβέρνηση, ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ

“3.3.2015 – 31.3.2017 : Χρειάστηκαν 758 ημέρες να περάσουν για να αντιληφθούμε πως τελικά τα κλειστά κέντρα κράτησης χρειάζονται.

Με την Υπουργό Μεταναστευτικού τότε την Χριστοδουλοπούλου Τασία και με την περίφημη διαταγή του αρμόδιου κλάδου του Αρχηγείου μας (την 3.3.2015) τα κλειστά κέντρα άδειαζαν και τους μετανάστες όλους τους λέγαμε πρόσφυγες. Μπορεί η διαταγή εκείνη να ανακλήθηκε την επόμενη μέρα, αλλά εφαρμόστηκε πλήρως και άμεσα !.

Η ΠΟΣΥΦΥ τότε με ανακοίνωσή της χτυπούσε καμπανάκια για το τι θα επακολουθήσει. Κατηγορήθηκε, στοχοποιήθηκε και οι ΠΔΕ και ΕΔΕ σε βάρος μας είχαν ξεκινήσει.

Σημερα (31/03) ο ίδιος ο Υπουργός Μεταναστευτικού κ. ΜΟΥΖΑΛΑΣ θέτει την ανάγκη ύπαρξης και λειτουργίας κλειστών δομών.
Είμαστε βεβαιοι πως σε ότι εχουμε πει και οτι έχουμε καταγράψει μεσα απο τις προτάσεις μας, οι επιβεβαιώσεις δεν θα αργήσουν να έρχονται απο δω και πέρα. Επιμένουμε γιατί γνωρίζουμε καλύτερα απο τον καθένα τις συνέπειες κάθε διαχείρισης στο μεταναστευτικό. Τα 17 χρόνια που υπηρετούμε στον κλάδο αυτό είναι αρκετά για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους αλλά και να υπενθυμίζουμε στους αρμόδιους αποδέκτες τις συνέπειες.
Τελικά όλοι κρινόμαστε ..εκ του αποτελεσμάτος”!

_____________

* Παναγιώτης Χαρελας, πρ.ΠΟΣΥΦΥ