Σάμος: Φωτιά και εκρήξεις σε δασική έκταση περιμετρικά του ΚΕΤΥΑ

Σε κινητοποίηση οι τοπικές Αρχές, ύστερα από αναγγελία φωτιάς σε δασική έκταση περιμετρικά του ΚΕΤΥΑ στο Βαθύ της Σάμου. Μαρτυρίες αναφέρουν εκρήξεις από την περιοχή .

Έκρηξη (12/11- 23.40) ακούστηκε ενώ κραδασμοί στα παράθυρα οικιών, κοντα στο ΚΕΤΥΑ -σύμφωνα με πληροφοριες- έγινε αισθητή στο Βαθυ της Σαμου. Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγια σε πευκα περίπου 300μετρα απο την περιφραξη του ΚΕΤΥΑ Σαμου.

Άμεση ήταν η αντίδραση των Αστυνομικών δυνάμεων (μόλις 8Αστυνομικοι) που επιτηρουν το χωρο- καθώς το δάσος περιβάλλει το ΚΕΤΥΑ- και εγκαίρως ειδοποίησαν την Πυροσβεστικη. Κλιμάκιο μετέβη στο σημείο και ενεργήσε στο έργο κατασβεσης της φωτιάς, σε δυσβατο σημείο, μεσα σε πυκνή βλαστηση.

Από το σημειο εκδήλωσης της φωτιας στη δασική έκταση και το ΚΕΤΥΑ διέρχεται ρεμα με τα βρόχινα νερά να  καταληγουν στην θαλασσα.

Προανάκριση διενεργεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ωστόσο όπως καταγράφεται στην αναφορά τους, κατά την προσέγγιση στο σημείο εκδήλωσης της φωτιάς  σημειώθηκαν τρεις εκρηξεις.

____________

*φωτο fb