Εφετείο Λαμίας: Σε δεύτερο βαθμό η εκδίκαση της υπόθεσης Γρηγορόπουλου

Διεκοψε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, όπου εχει οριστεί εξ αναβολής η δίκη σε δεύτερο βαθμό, για το θανάσιμα τραυματισμό του 15άχρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Στις 30 Νοεμβρίου αναμένεται συνεχιστεί σε δεύτερο βαθμό η δίκη για το θανάσιμο τραυματισμό του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου Νίκος Κωνσταντόπουλος ζήτησε αναβολή, με το αίτημα ότι ο πατέρας του Γρηγορόπουλου είναι βαριά άρρωστος. Η πλευρά Κορκονέα, δια του συνηγόρου Αλέξη Κούγια εξέφρασε ενστάσεις, ωστόσο το Δικαστήριο όρισε νέα δικάσιμο.

 

Στο εδώλιο του ΜΟΔ Λαμίας πρόκειται να παρακαθίσουν ο κατ ομολογιαν δράστης πρώην Ειδικός Φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας και ο συγκατηγορουμενος στην υποθεση, Βασίλης Σαραλιωτης.

Το κτίριο του Εφετείου Λαμίας έχει μετατραπεί σε “φρούριο” για τη Δίκη ενώ Αστυνομικές δυνάμεις εχουν μεταφερθεί απο όμορους Νομούς και την Αθηνα. Απο νωρίς το πρωί ενόψει της μεταγωγής του Επαμεινώνδα Κορκονέα από τις φυλακές Δομοκού στο Εφετείο, η ΑΔ Φθιώτιδας βρίσκεται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα για τη διατήρηση της ηρεμίας, στην πολη.

Εξαιτίας της απεργίας των δικηγόρων τον περασμένο Απριλιο (2016) η δίκη ειχε αναβληθεί και η Έδρα προσδιόρισε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα -επτα σχεδον μήνες- τη νέα ημερομηνία (09/11)

Σε πρώτο βαθμό- (όλο το χρονικό της Δικης) το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας, είχε καταδικάσει τον κατ ομολογιαν δράστης πρωην Ειδικό Φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα σε ενοχή και του επέβαλε ισόβια κάθειρξη, καθώς είχε κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Στην ιδια υπόθεση ο συγκατηγορούμενός του, Βασίλης Σαραλιώτης, είχε καταδικαστεί σε 10ετή κάθειρξη και αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012.