Αγ.Παρασκευή: ΤΩΡΑ- Έξω από την ΕΡΤ οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία Χαλκιδικής. (Συνεχής ενημέρωση..)

Μονάδες της ΥΜΕΤ, έχουν αναπτυχθεί στην πύλη του Ραδιομεγαρου, αποτρέποντας την είσοδο των εργαζομένων στα Μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

14/09-20.30 Στο Ραδιομεγαρο της ΕΡΤ οι δύο πολιτικοί Αρχηγοί με τους εργαζόμενους στα Μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, να φωνάζουν συνθήματα, υβριστικά στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους, να παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση του debate στην οδό Μανδηλαρά.

14/09-20.05 Ύστερα από διαπραγμάτευση, συμφώνησαν εργαζόμενοι στα Μεταλλεία της Ολυμπιάδας με τον επικεφαλής της Αστυνομικής δύναμης, να μετακινηθούν στην πρώτη κάθετη οδό Μανδηλαρά επι της Λ.Μεσογειων και να συνεχίσουν τη διαμαρτυρία τους, επιτρέποντας την είσοδο στα αυτοκίνητα των δύο πολιτικών Αρχηγών, η αφήγηση των οποίων αναμένεται άμεσα, με προγραμματισμένη ώρα έναρξης του debate στα επόμενα 50 λεπτά (21.00)
wpid-img_0463_wm.jpg

14/09-20.00 Συμπλοκές σώμα με σώμα μεταξύ των εργαζομένων στα Μεταλλεία με Αστυνομικούς της ΥΜΕΤ. Αποκλεισμένη η άνοδος της Λ.Μεσόγειο με τους Αστυνομικούς να έχουν απωθήσει τους εργαζόμενους. Στο σημείο αναπτύχθηκαν ΜΑΤ, επικρατεί ένταση,  ενω έχουν παρατάξει κάθετα στο οδόστρωμα κλούβα της διμοιρίας. Περιορισμένη χρήση χημικών από τους Αστυνομικούς.
Πρόθεση των εργαζομένων στα Μεταλλεία της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής, είναι να συναντηθούν με τους δύο πολιτικούς Αρχηγούς ώστε να τους προσθέσουν τα εργασιακά τους προβλήματα από την αναστολή λειτουργίας των Μεταλλείων.

wpid-img_0462_wm.jpg

14/09-19.45 Με συνθήματα κατά του Π.Σκουρλετη και του τέως Πρωθυπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία των Μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής οι εργαζόμενοι εκφράζουν την επιθυμία να συναντηθούν με τον Αλέξη Τσίπρα, πριν τι debate των πολιτικών Αρχηγών.
Με συνθήματα και πανό οι εργαζόμενοι στα Μεταλλεία της Ελληνικός Χρυσός, εκφράζουν την πρόθεσή τους να λάβουν απαντήσεις στα εργασιακά τους ζητήματα, για την αναστολή της σχέσης εργασίας με την εταιρεία μετά την Υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport