Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους οι τέσσερις Αστυνομικοί κατηγορούμενοι από Αλβανό κρατούμενο για βασανισμό

Οι τέσσερις αστυνομικοί συνοδοί Μεταγωγής κρατουμένων από τη Θεσσαλονίκης στις Φυλακές Κορυδαλλού, συλληφθέντες από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους

Ενώπιον του Ανακριτή απολογήθηκαν οι τέσσερις Αστυνομικοί οι οποί συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων μετά από καταγγελία Αλβανού ποινικού για βασανισμό και άσκηση βίας σε βάρος του.

Σύμφωνα με ενημέρωση από πηγή του Νantiareport.gr, όπως προέκυψε και από καταθέσεις των υπολοίπων εννέα κρατουμένων που επέβαιναν στο λεωφορείο της μεταγωγής, από τη Θεσσαλονίκη για τις Φυλακές Κορυδαλλού, οι αστυνομικοί τοποθέτησαν κράνος και χειροπέδες στον Αλβανό ο οποίος εκδήλωνε εξάρσεις με αυτοτραυματισμό σε βάρος του.

Ωστόσο συνάδελφός τους, επιρρίπτει ευθύνες στους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους οι οποίοι απέφυγαν να εμπλακούν στην υπόθεση, και άφησαν ανυπεράσπιστους τους αστυνομικούς. «Ντροπή στους συνδικαλιστές που ήταν απόντες. Αντί να ασχολούνται πως θα αυξήσουν τις θέσεις των αξιωματικών και πως θα κάνουν ρουσφετολογικές μεταθέσεις, ας ασχοληθούν με τα προβλήματα του προσωπικού, όπως να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την μεταφορά επιθετικών αυτοκτονικών κρατουμένων με κατάλληλο εξοπλισμό (χειροπέδες χεριών- ποδιών, προστατευτικά κεφαλής όπως στις προηγμένες χώρες).»