Μυτιλήνη: Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» επέστρεψε να παραλάβει 2500 λαθρομετανάστες

Άλλοι 2500 λαθρομετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν με  το Ε/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη, και προορισμό το λιμανι του Πειραιά

wpid-kos-prosfyges-04.jpg

Επέστρεψε (21/08) στη Μυτιλήνη το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει στο λιμάνι του Πειραιά άλλους 2.500 λαθρομετανάστες και Σύρους πρόσφυγες, από τους περίπου 10.000 που εχουν καταπλεύσει στο νησί.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, το «Ελευθέριος Βενιζέλος» αναχώρησε με  μισή ώρα καθυστέρηση(21/08-07.00(είχε προγραμματίσει ο απόπλους του 06.30)
Εντομεταξύ, μαζικά μετακινούνται απο το λιμάνι του Πειραιά οι πρώτοι 2.500 λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατέπλευσαν (20/08) με το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Με λεωφορεία, συρμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και ταξί αναχώρησαν οι λαθρομετανάστες με προορισμό τα βόρεια σύνορα της χώρας και τελικό προορισμό χώρες κράτη-μέλη της Ε.Ε. στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Ωστόσο το πρόβλημα στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου διογκώνεται, με τη συνεχή αύξηση των λαθρομεταναστευτικών και προσφυγικών ροών. Επίσης, τα πληρωμένα δρομολόγια των τακτικών πλοίων, με προορισμό  τον Πειραιά καθιστούν αδύνατη την άμεση αναχώρηση των λαθρομεταναστών από τα νησιά επιτεινοντας το προβλήματα.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport