Ανδραβίδα: Νεκρός και ο Ευστάθιος Τσιτλακίδης, κυβερνήτης του F-4 Phantom

Νεκρός εντοπίσθηκε ο κυβερνήτης του F-4 Phantom όπως ανακοίνωσε το ΓΕΑ, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε αναζήτηση εντοπισμού της σορού του

Το θάνατο του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του F-4 Phantom που συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΑ οι επιχείρηση ολοκληρώθηκε με «τη συγκέντρωση και την ανάλυση των ευρημάτων» καθως επίσης επιβεβαιώνουν το θάνατο του Σμηναγού της ΠΑ και επισημαίνουν ότι οι έρευνες θα συνεχιστούν για τον εντοπισμό του νεκρού Σμηναγού.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης του Σμηναγού της ΠΑ Ευστάθιου Τσιτλακίδη ήταν σε εξέλιξη από το πρωί της περασμένης Δευτέρας (30/01) και συμμετείχαν τρία ελικόπτερα, πλωτά σκάφη, άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Πολεμικής αεροπορίας, αλλά και ένα υποβρύχιο drone με δυνατότητα έρευνας σε βάθος έως και 100 μέτρων.

Την Πέμπτη (2/02) η κηδεία του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, στην Αρκαδία, όπως δήλωσε ο πατέρας του Κωνσταντίνος Τουρούτσικας. Οι γονείς του Συγκυβερνήτη του μαχητικού αεροσκάφους της ΠΑ κλήθηκαν για αναγνώριση του γιού τους, κατά την οποία ο πατέρας του, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, δεν θα παραστεί.