Προπύλαια: Βανδαλισμοί και εκτεταμένα επεισόδια για το ΜΕΤΡΟ- Ταραξίες βανδαλίζουν παρμπρίζ οχήματος- Σε 15προσαγωγές προχώρησε η ΕΛΑΣ

Πορεία αντίδρασης στη δημιουργία ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια, από οργανωμένες ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυους, εξελίχθηκε σε επεισόδια και εκτεταμένους βανδαλισμούς

Σοβαρά επεισόδια στα Προπύλαια και στους δρόμους των Εξαρχείων προκάλεσαν ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυοι, σε προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενημέρωσης (04/11-20:15) άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυοι από συλλογικότητες, είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια σε διαμαρτυρία για τη δημιουργία ΜΕΤΡΟ στα Εξάρχεια.

Αναφορές από πηγές ενημέρωσης του NantiaReport.gr αποδίδουν τα επεισόδια στην πρόθεση των διαδηλωτών να αποκλείουν όλη την κίνηση επί της Πανεπιστημίου, με τον επικεφαλής της ΟΔΟΣ να τους ενημερώνει για την απόφαση να διατηρηθεί μέρος της οδού ανοιχτή για την κυκλοφορία. Οι ταραξίες, απέρριψαν μπογιές στους αστυνομικούς της διάταξης και προκάλεσαν δυσφορία ανοίγοντας πυροσβεστήρες. Οι αστυνομικοί της διάταξης των ΜΑΤ σε απώθηση των ταραξιών, προχώρησαν σε χρήση χημικών και κρότου- λάμψης.

Οι διαδηλωτές μετέφεραν τα επεισόδια στα Εξάρχεια καθώς κινήθηκαν μέσω της οδού Ασκληπιού προς την πλατεία, δημιουργώντας οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων στους οποίους προκάλεσαν εμπρησμό.

Μεταξύ των βανδαλισμών και των καταστροφών που προκάλεσαν οι ταραξίες, σε βίντεο που παρουσίασε η ΕΡΤ, έχει καταγραφεί η μανία, άνδρα ενδεδυμένου με σκούρα ρούχα, ο οποίος επιτίθεται σε οδηγό και σπάει με κλωτσιές το παρμπρίζ του οχήματός του.

Στη διάρκεια των επεισοδίων Αστυνομικοί πραγματοποίησαν 15 προσαγωγές ατόμων τα οποία οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑ.