Έδεσσα: Παρέα ανηλίκων ξυλοκόπησε 16χρονο έξω από μπαρ σε παρεξήγηση για νεαρή μαθήτρια Λυκείου

Επεισόδιο βίας με εμπλοκή μαθητών Λυκείου της Πέλλας, με αφορμή παρεξήγηση για νεαρή συμμαθήτριά τους, έχει καταγραφεί σε κινητά τηλέφωνα

Σε σχολικό πάρτυ Λυκείου της Έδεσσας, το βράδυ της Παρασκευής (21/10) σε μπαρ του κέντρου της πόλης. Μια παρεξήγηση μεταξύ δύο εφήβων, ενός 16χρονου και 17χρονου, για έφηβη συμμαθήτριά τους, στάθηκε αφορμή για καβγά. Οι δύο  νεαροί βγήκαν έξω από το μπαρ και -σύμφωνα με το θύμα- δέχτηκε επίθεση με κλωτσιές και μπουνιές σε όλο του το σώμα.

Ο Αντώνης Ξυλουργίδης, συνήγορος υπεράσπισης των εφήβων θυμάτων του ξυλοδαρμού ανέφερε σε δήλωσή του στον ΑΝΤ1, ότι οι δράστες «με τυφλά χτυπήματα σέρνουν ουσιαστικά ένα σχεδόν συνομήλικό τους, ένα 16χρονο έξω από ένα μαγαζί και προβαίνουν σε γρονθοκοπήματα τα οποία μπορεί να επιφέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή πολύ χειρότερη βλάβη από την οποία έχει υποστεί».

Ο συνήγορος των θυμάτων αναφέρει εμφατικά, ότι «τουλάχιστον 10 άτομα συμμετείχαν στο επεισόδιο, εκείνη τη στιγμή προσπάθησε να συνδράμει ένας από τους φίλους του και δυστυχώς είχε την ίδια κατάληξη», καθώς δέχθηκε και ο συνομήλικος φίλος του, επίθεση από τους νταήδες του Σχολείου.

Οι δύο 16χρονοι κατάφεραν να απεμπλακούν από τον καβγά και ειδοποίησαν τους γονείς τους, οι οποίοι τους μετέφεραν στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκαν. Με καταγγελία για την βίαιη επίθεσης, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν το 17χρονο δράστη του ξυλοδαρμού και το πατέρα του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί επιπλέον τρεις ανήλικοι, οι οποίοι και αναζητούνται για συμμετοχή τους στον ξυλοδαρμό των δύο εφήβων.