ΜΕΡΩΝΑΣ ΑΜΑΡΙΟΥ- ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Τέσσερις συνελήφθησαν για την πυρκαγιά (18/08).

Κλιμάκιο της Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Κρήτης, συνέλαβε τέσσερα άτομα ως υπαίτιους πυρκαγιάς- 65 ετών, 34 ετών, 35 ετών, 36 ετών- που εκδηλώθηκε (18/08- 12:50), σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή Μέρωνας του Δήμου Αμαρίου Ρεθύμνου.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι είναι κάτοικοι κτηνοτρόφοι της περιοχής, πρόκειται για πατέρα και τους τρεις γιους του, όπως διαπιστώθηκε κατά την κατάσβεση της εστίας φωτιάς η οποία τέθηκε εγκαίρως υπό έλεγχο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκάλεσαν εμπρησμό σε μικρη απόσταση από την αρχική εστία, την ίδια ημέρα (18/08) το οποία αντιμετωπισθηκε εγκαίρως πριν πάρει διστάσεις. Κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι τους είδαν, τους ανέφεραν ενώ έχουν καταθέσει και για απειλές τις οποίες δέχθηκαν από τις κτηνοτρόφους κατά της ζωής τους, στο ενδεχόμενο να τους καταγγειλλουν στις Αρχές.
Οι συλληφθέντες κτηνοτρόφοι θα παραπεμφθούν (20/08) στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου, με την κατηγορία της απειλής και του εμπρησμού από πρόθεση κατά εξακολούθηση.

Νάντια Αλεξίου- nantiareport