ΣΚ Κορυδαλλού: Απαγωγή και λύτρα, η αφορμή για τη συμπλοκή με δύο νεκρούς στις Φυλακές.

«Απαγωγή» μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, ήταν η αιτία της βίαιης συμπλοκής στις αρχές Μαΐου, στην Γ’ πτέρυγα των φυλακών με 2 νεκρούς εγκλείστους και 18 τραυματίες.

Αλβανοί κρατούμενοι είχαν εντοπίσει Πακιστανό συγκρατούμενό τους, οι συγγενείς του οποίου είχαν οικονομική επιφάνεια. Με βία, τον άρπαξαν από το κελί του, και τον μετέφεραν παράνομα σε δικό τους «ελεγχόμενο» χώρο. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν με συγγενείς του στην Αγγλία και απαιτούσαν την κατάθεση 10.000 ευρώ σε λογαριασμό τους προκειμένου να τον απελευθερώσουν ώστε να επιστρέψει στο κελί του. Ομάδα Πακιστανών, οι οποίοι αντιλήφθηκαν την απαγωγή του συμπατριώτη τους, συνεπλάκησαν με τους Αλβανούς, στην προσπαθειά τους να τον απελευθερώσουν. Αποτέλεσμα της ένοπλης- με αυτοσχέδια μαχαίρια- συμπλοκής,να τραυματισθούν θανάσιμα δύο Πακιστανοί 30 και 35ετών, ενώ μεταξύ των 18τραυματιών, ήταν και δύο από τους δράστες, 33 και 32 χρόνων από την Αλβανία. Στη θανατηφόρο συμπλοκή συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι κρατούμενοι της Γ’ πτέρυγας στο διάδρομο του ισογείου.

Στη συγκεκριμένη πτέρυγα, κρατούνται συνολικά 372 κρατούμενοι, εκ των οποίων 99 Αλβανοί, 88 Έλληνες, 49 Πακιστανοί, 18 από το Μπαγκλαντές και οι υπόλοιποι διαφόρων εθνικοτήτων. Σε έλεγχο ο οποίος ακολούθησε στη Γ πτέρυγα εντοπίστηκαν ξύλινα κοντάρια με προσαρμοσμένες μυτερές μεταλλικές άκρες, αυτοσχέδια σουβλιά και ρόπαλα.

Από το τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 7 εγκλείστων για την διπλή ανθρωποκτονία, έξι κατηγορούνται για την αρπαγή-«απαγωγή» του Πακιστανού κρατούμενου και 20 ακόμη άτομα, με την κατηγορία της συμμετοχής στη φονική συμπλοκή.