Σφαίρα με αποδέκτη τον Λεωνίδα Γρηγορακο, στην αλληλογραφία του, στη Βουλή.

Εντοπίσθηκε κατά τον έλεγχο της αλληλογραφίας στο φρουραρχείο
Φακελο με σφαιρα με αποδεκτη τον βουλευτη του ΠΑΣΟΚ Λεωνιδα Γρηγορακο.

Ο φάκελος το περιεχόμενο του οποίου κρίθηκε “ύποπτο, εντοπίσθηκε στην εισερχόμενη αλληλογραφία το πρωι (28/5) παραδόθηκε λίγο μετά τις οχτώ το πρωί από υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ που μεταφέρουν καθημερινά την αλληλογραφία και εντοπίσθηκε κατα τον έλεγχο στο μηχανημα x-ray. Στο φάκελο εσωκλειόταν δισέλίδο κείμενο με απειλές κατά του Λ.Γρηγοράκου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, που βρίθει απειλών σε βάρος κορυφαίων πολιτικών και μια σφαίρα των 32mm. Αμεσα στο χώρο κλήθηκε από τον Φρούραρχο της Βουλής, κλιμάκιο της κρατικης Ασφαλειας και της Αντιτρομοκρατικής.
Ως αποστολεας του φακελου αναγραφόταν το όνομα “Νικος Μιχαηλιδης” με Διεύθυνση αποστολής το πάρκο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής και ως παραλήπτη τον γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο.
Η αποστολή του φακελου, ακολούθησε με διαφορά λίγων ωρών την απειλητική προτροπή του κατάδικου τρομοκράτη, Νίκου Μαζιώτη με το οποίο καλεί σε ολοκληρωτικό πόλεμο τους “συντρόφους” του.
Το κείμενο υπογράφεται από την “ομάδα οργανωμένων αναρχικών κατά των πολιτικών της 5ετούς χούντας 2010- 2015”, με εντύπωμα το χαρακτηριστικά Α σε κύκλο. Όπως διαπιστώθηκε κατά την πρώτη ανάγνωση, το ύφος και η δομή του κειμένου, προσδίδει ιδιαίτερη προσοχή για την ΕΛΑΣ, ως προς τις αναφορές καθώς και το πληροφοριακό δίκτυο προτρέπει σε εγρήγορση, με την ΕΛΑΣ να λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα στην φύλαξη στόχων.
Η σφαιρα παρελήφθη και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικα εργαστηρια της ΕΛ.ΑΣ για εξέταση.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport