Ιεράπετρα: Προφυλακιστέος ο συζυγοκτόνος- Δήλωσε μετανιωμένος

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στα Δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί ο 54χρονος δράστης της δολοφονίας της συζύγου του με 14μαχαιριές

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του (02/11) ο 54χρονος συζυγοκτόνος, ο οποίος δολοφόνησε με 16 μαχαιριές τη 48χρονη Νεκταρία Μ., στην Ιεράπετρα. Ο κατηγορούμενος φέρεται να δήλωσε μετανιωμένος, για την πράξη του ενώ μεταξύ αλλων, ισχυρίστηκε – σύμφωνα με όσα μεταδίδει το creta24.gr – ότι ουδέποτε άσκησε βία στην πρώην συζυγό του Νεκταρία Μ. ή στα τέσσερα παιδιά τους, εκφράζοντας έντονα την ανησυχία του για το μέλλον τους, την επιμέλεια των οποίων έχει αναλάβει προς το παρόν η 22χρονη κόρη του. Την εκπροσώπηση της οικογένειας ανέλαβε ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας, ο οποίος σχολιάζοντας τις αναφορές για ψυχολογικά προβλήματα τόνισε ότι δεν φαίνεται ένας άνθρωπος που έχει το ακαταλόγιστο.

«Τα τέσσερα παιδιά είναι σοκαρισμένα, δεν μπορούν να το διαχειριστούν, από όσο μπορεί να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε, αυτό που συνέβη» ανέφερε και σημείωσε ότι ο 54χρονος δράστης είχε επίγνωση της πράξης του, ενώ το είχε ήδη προαναγγείλει από την προηγούμενη ημέρα. «Μου είπε η μεγάλη κόρη, ότι το προηγούμενο βράδυ σαν να χαιρέτησε ο πατέρας και τα τέσσερα παιδιά. Έχω έρθει σε επικοινωνία και με άλλους ανθρώπους που γνωρίζουν διάφορες καταστάσεις. Πήγε και τη βρήκε στο σημείο που εργαζόταν και με 16 μαχαιριές, έγινε αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα. Δεν είναι ότι το πληροφορήθηκε εκείνη την ημέρα. Το γνώριζε από πριν. Πήρε ένα μαχαίρι 30 εκατοστών και πήγε στην εργασία της».

Αμέσως μετά το έγκλημα, ο 54χρονος, κάλεσε στο τηλέφωνο την 22χρονη κόρη τους και της είπε, «Έσφαξα τη μάνα σου». «Από εκεί και πέρα, το παιδί βρίσκεται ακόμη σε μια δύσκολη κατάσταση. Μάλιστα, επειδή η κόρη θέλησε να το διασταυρώσει πήρε την μητέρα της τηλέφωνο, όπου το σήκωσε πάλι ο πατέρας της καθώς ήταν εκείνη την ώρα στο σημείο».

«Γνώριζαν ότι την παρακολουθούσε και το είχαν συζητήσει με τη μητέρα τους. Την ημέρα που έγινε η δολοφονία, είχε πει η μητέρα τους στην πιο μικρή κόρη, ότι “με παρακολουθεί και μόλις τελειώσω τη δουλειά μου θα πάω στο Τμήμα”» ανέφερε ενώ επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε καταγεγραμμένο περιστατικό στην Αστυνομία διότι δεν υποβλήθηκε ποτέ μήνυση. «Είχε πάει όμως στο Τμήμα και προφανώς γνώριζαν οι αστυνομικοί, σε μια μικρή κοινωνία ότι υπήρχαν προβλήματα στο συγκεκριμένο ζευγάρι. Μήνυση δεν είχε κάνει, σε αντίθεση, είχε υποβάλλει μήνυση η μεγάλη κόρη διότι την είχε χτυπήσει στο παρελθόν».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, το ζευγάρι παρότι ήταν χωρισμένο, διέμεναν υπό την ίδια στέγη και ήταν αφορμή για εντάσεις ανάμεσα στον 54χρονο και την 48χρονη Νεκταρία Μ.  «Κάποια στιγμή, μη μπορώντας να κάνει διαφορετικά, έφυγε η μητέρα, με τη σύμφωνη γνώμη των παιδιών και εν γνώσει τους. Καθημερινά όμως, τα επισκεπτόταν, τους μαγείρευε απλά προσπαθούσε κατά αυτόν τον τρόπο, από τη στιγμή που δεν συμμορφωνόταν ο πρώην σύζυγος της, αποχώρησε η ίδια. Ο συγκεκριμένος, δεν ήθελε τον χωρισμό παρότι του το είχε ξεκαθαρίσει πολλά χρόνια και πήγε και έκανε την αποτρόπαια πράξη, μόλις πληροφορήθηκε ότι η πρώην σύζυγος του είχε κάποια σχέση με κάποιον άλλον».