Εσωτερικών Υποθέσεων: Σύλληψη Αστυφύλακα για παράνομη κατακράτηση και εκβίαση Πακιστανού.

Ενας 29χρονος Αστυφύλακας και ένας 35χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, για παράνομη κατακράτηση, απόπειρα εκβίασης και απρόκλητες σωματικές βλάβες ύστερα από καταγγελία Πακιστανού. Στην ίδια υποθεδη κατηγορούνται επίσης έξι Μπαγκλαντεσιανοί οι οποίοι αναζητούνται.

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του 29χρονου Αστυφύλακα, που υπηρετεί σε υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης και σε βάρος 35άχρονου υπηκόου Μπαγκλαντές, ενω στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον έξι υπήκοοι Μπαγκλαντές, των οποίων τα στοιχεία δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.
Αρχικά η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (14/05), από Πακιστανό, ότι άγνωστα άτομα κατακρατούσαν παράνομα 44άχρονο ομοεθνή του σε κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας και τον εκβίαζαν για να τους παραδώσει οφειλόμενο χρηματικό ποσό.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 44χρονος Πακιστανός, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας (14/05) δέχτηκε επίθεση σε περιοχή της Αθήνας από ομάδα έξι Μπαγκλαντεσιανών οι οποίοι με απειλές απαιτούσαν να τους καταβάλλει 18.000 ευρώ, ως οφειλή σε άλλο ομοεθνή του.
Όπως καταγγέλλεται, με χρήση σωματικής βίας οι υπήκοοι Μπαγκλαντές, οδήγησαν τον 44άχρονο σε κατάστημα, ιδιοκτησίας του 35χρονου Μπαγκλαντεσιανού- συλληφθέντα- στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον κατακρατούσαν παράνομα χωρίς τη θέλησή του. Όπως καταγγέλλεται, οι δράστες, κάλεσαν τηλεφωνικά τον 29χρονο Αστυφύλακα, ο όποιος μετέβη στο σημείο δηλώνοντας την ιδιότητα του και μαζί με τους υπόλοιπους Μπαγκλαντεσιανούς δράστες άσκησαν σωματική βία στον 44χρονο Πακιστανό ενώ φέρονται να τον απειλούν ότι θα συλληφθεί εάν δεν τους παραδώσει το χρηματικό ποσό που απαιτούσαν ή μέρος τού.
Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, εντόπισαν εντός του καταστήματος τον 44άχρονο Πακιστανό, ενώ  συνελήφθη και ο 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός ιδιοκτήτης. Ενώ στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, προσήχθη και ο 29άχρονος Αστυνομικός, ο οποίος αναγνωρίστηκε από το θύμα, ενώ οι υπόλοιποι έξι Μπαγκλαντεσιανοί δράστες της επίθεσης, αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, για τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, απόπειρας εκβίασης και απρόκλητων σωματικών βλαβών, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αστυφύλακας, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, καθώς διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport