Θεολόγος: Αρνείται ενώπιον του Εισαγγελέα ο ανήλικος την πρόκληση εμπρησμού στις εστίες των πυρκαγιών

Αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του στις πυρκαγιές στο Θεολόγο Φθιώτιδας 14χρονος ο οποίος προανακριτικά ομολόγησε ότι «έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βλέπει φλόγες και καπνό»

Συνοδεία των γονέων του σε μεταγωγή του Ανακριτικού Τμήματος της Π.Υ. Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Λαμίας το μεσημέρι της Πέμπτης (19/08-12.15) , ο 14χρονος κατηγορούμενος για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν από τις 5 μέχρι τις 17 Αυγούστου στο Θεολόγο Μαλεσίνας.

Αν και στην προανακριτική απολογία του ο 14χρονος είχε αποδεχτεί και ομολόγησε τους εμπρησμούς ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας φέρεται να αρνείται την εμπλοκή του στην εκδήλωση των πυρκαγιών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος καθώς οι πράξεις που του αποδίδονται, εκτός από τις πολύ μεγάλες υλικές ζημιές που προκάλεσαν, έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και παραπέμφθηκε σε τακτική Ανακρίτρια ενώ διατάχθηκε παιδοψυχιατρική εκτίμηση στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα». Ως ανήλικος συνοδεία κοινωνικής λειτουργού πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Αθήνας με αρνητικό μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό.

Οι γονείς του 14χρονου, με την πλημμεληματικού χαρακτήρα κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου, παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο (07/10).