ΘΣΝ: «Το πόδι του είναι πολτοποιημένο από την ερπύστρια της μπουλντόζας»

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ο νεαρός που συμμετείχε στο κορωνοπάρτυ του ΑΠΘ και παρασύρθηκε από σκαπτικό μηχάνημα με οδηγούς φίλους του, οι οποίοι είχαν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ

Σοβαρά τραυματίας, έχει υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις και νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος ο οποίος τραυματίσθηκε σε τροχαίο το βράδυ του Σαββάτου (12/06) κατά τη διάρκεια κορωνοπάρτι εντός του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, όταν φίλοι του από την επήρεια αλκοόλ, έθεσαν σε λειτουργία σκαπτικό μηχάνημα και τον παρέσυραν. Όπως ανέφερε η μητέρα του 23χρονυ, στην ΕΡΤ 3, «Ο φίλος του -σε εισαγωγικά- βρήκε το σκαπτικό με τα κλειδιά επάνω, ανέβηκε, το έβαλε μπρος και τον πάτησε, τον πάτησε. Τον πάτησε η ερπύστρια. Όταν άκουσε τις τσιρίδες από τον πόνο γιατί το πολτοποιούσε το πόδι τότε κατάλαβα ότι πάτησε το παιδί μου και σταμάτησε. Η κατάσταση του ποδιού είναι σοβαρή. Είναι πολτοποιημένο το πόδι του από το μηρό μέχρι τη γάμπα κάτω», περιέγραψε. Η οικογένεια του νεαρού τραυματία, δήλωσε πρόθεση να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου. Όπως τονίζει η μητέρα του 23χρονου,  ότι οι γονείς έχουν απευθύνει έκκληση να φυλάσσεται το ΑΠΘ, προς αποφυγή των κορωνοπάρτι στους χώρους του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος, ενώ υποστήριξε ότι εάν υπήρχε φύλαξη, ο γιος της δεν θα ήταν σοβαρά τραυματισμένος, με τον φόβο να υποβληθεί σε ακρωτηριασμό του κάτω άκρου του.

Για το περιστατικό συνελήφθη ο υπεύθυνος των έργων, ο οποίος υποστήριξε ότι, «Δεν ήταν πάνω τα κλειδιά, τα είχαμε κρυμμένα σε ένα σημείο στο μηχάνημα» .

Η μίνι μπουλντόζα, ήταν σταθμευμένη εντός του ΑΠΘ, μπροστά από το τμήμα Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, λόγω των έργων που βρίσκονταν σε εξέλιξη. Η παρέα περίπου 10 νεαρών υπό την επήρεια αλκοόλ, ανέβηκαν πάνω στο μηχάνημα έργου και το έθεσαν σε λειτουργία. Ωστόσο λόγω υπερφόρτωσης και της κατάστασης που είχαν περιέλθει οι νεαροί, ο 23χρονος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος. Οι υπόλοιποι της παρέας, χωρίς να τον αντιληφθούν, τον παρέσυραν με την ερπύστρια του μηχανήματος, καθώς φέρει τραύμα από τον μηρό μέχρι την γάμπα του κάτω άκρου του.  Όταν οι νεαροί άκουσαν τις φωνές του και συνειδητοποίησαν τι είχε συμβεί, ακινητοποίησαν το όχημα, αποβιβάστηκαν και καθώς ο 23χρονος ήταν αιμόφυρτο στο έδαφος, άρχισαν να φωνάζουν σε κατάσταση σοκ, μέχρι που αποφάσισαν σε κατάσταση πανικού να καλέσουν ασθενοφόρο.

Στο χώρο του ΑΠΘ μετέβη πλήρωμα του ΕΚΑΒ διασώστες παρέλαβαν τον τραυματία από την κεντρική πύλη, διακομίζοντας τον νεαρό τραυματία στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.