Προκαταρκτική για τους “αρνητές”- Παραπέμφθηκαν για «διέγερσης σε ανυπακοή»

Δικογραφία κατά 15 ατόμων σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και διαβίβασε στον Εισαγγελέα,  με καταγγελίες και αναφορές από αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα

Με Εισαγγελική Παραγγελία, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο πλαίσιο έρευνας ταυτοποίησε 15 άτομα οι οποίοι δηλώνουν “αρνητές” του κορονοϊού και τους παρέπεμψε στην Εισαγγελία
Οι συνολικά 15 “αρνητές” από όλη την επικράτεια, προέτρεπαν γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκες, και τα στοιχεία καθώς και οι επίμαχες αναρτήσεις τους, περιλαμβάνονται στη δικογραφία που υπέβαλε (14/06) στην Εισαγγελία η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Προηγήθηκε εισαγγελική παραγγελία προς τη ΔΗΕ, ακολούθησε ταυτοποίηση στα στοιχεία των 15 αρνητών τα οποία διαβιβάστηκαν στον Εισαγγελέα και να ασκηθούν διώξεις για το αδίκημα της «διέγερσης σε ανυπακοή».
Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλειος Πλιώτας είχε ζητήσει με εγκύκλιο αυτόφωρο για τους «αρνητές της μάσκας». Όπως προβλέπεται απο τον Ποινικό Κώδικα προβλέπεται ποινή φυλάκισης έως ένα έτος ή χρηματική ποινή.