Λιβαδειά: Διέρρηξαν οικία και έκλεψαν τιμαλφή- Κάμερα κατέγραψε τους δράστες και αναζητούνται (video)

Εισέβαλλαν στην οικία με διάρρηξη, ερεύνησαν τους χώρους και αφαίρεσαν αντικείμενα αξίας και τιμαλφή, χωρίς να γνωρίζουν οτι οι κινήσεις και η παρουσία τους στο χώρο έχει καταγραφεί σε κάμερα

Δυσάρεστη εμπειρία για τον ιδιοκτήτη μονοκατοικίας στην Ανάληψη προάστιο της Λιβαδειάς, όταν διαπίστωσε (22/05) ότι εν τη απουσία του, διαρρήκτες είχαν προχωρήσει σε κλοπή αφού ερεύνησαν και αναστάτωσαν το διαμέρισμά του. Σε μόλις 13 λεπτά, αφαίρεσαν από τη μονοκατοικία ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές και τιμαλφή αξίας που σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς ξεπερνά τα €10.000.

Οι δράστες προσέγγισαν την οικία από χωράφι καταστρέφοντας την περίφραξη, χτύπησαν το κουδούνι και αφού βεβαιώθηκαν ότι δεν υπήρχαν ένοικοι εντός παραβίασαν παράθυρο και εισέβαλαν στο εσωτερικό.

Όπως έχει καταγραφεί σε κάμερα ασφαλείας την οποία εγκατέστησε ο ίδιος στο διαμέρισμά του, οι δύο μελαμψοί δράστες συνομιλούν κατά την παραμονή τους στην οικία του, κι ενώ ερευνούν τους χώρους ώστε να εντοπίσουν τιμαλφή και αντικείμενα αξίας.

Στο βιντεοληπτικό υλικό διακρίνονται οι δύο μελαμψοί εισβολείς, με γάντια στα χέρια, ερευνούν τους χώρους της οικίας, και μεταφέρουν τα κλοπιμαία που αφαιρούν από το παράθυρο. Πατούν πάνω στα έπιπλα και στους καναπέδες, τραβούν με βία τα καλώδια και αποχωρούν ενώ η κάμερα που έχει εγκατεστημένη στο χώρο ο ιδιοκτήτης, τους καταγράφει.

Σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο γαμπρός του ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας, δημοσίευσε το υλικό από τις κάμερες και ζήτησε από τους συμπολίτες του, να συμβάλουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.

Το περιστατικό έχει καταγγελθεί στην Ασφάλεια ενώ οι Αστυνομικοί ενεργούν αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.