Νέα Σμύρνη: Ελεύθεροι οι επτά ανήλικοι για τα επεισόδια, με όρο επίβλεψη από κοινωνικό λειτουργό

Μετά την απολογία τους στον Εισαγγελέα Ανηλίκων ελεύθεροι αφέθηκαν οι 7 ανήλικοι κατηγορούμενοι για τα ακραίας βίας επεισόδια  στη Νέα Σμύρνη, με τον περιοριστικό όρο της επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό

Οι ανήλικοι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στα επεισόδια, υποστηρίζοντας ότι βρέθηκαν τυχαία στο σημείο εκδήλωσης των επεισοδίων.

Μεταξύ των κατηγορουμένων 17χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι έκανε βόλτα με φίλους του στην οδό Πλαστήρα, όταν “Είδαμε καπνούς και τον όχλο να έρχεται προς το μέρος μας και να φωνάζει «τρέξτε τρέξτε». Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί“, φέρεται να ισχυρίστηκε.

Στην ίδια υπερασπιστική γραμμή ένας ακόμα 17χρονος συγκατηγορούμενός του, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν με τέσσερις φίλους του και περίμεναν να τελειώσουν τα επεισόδια για να επιστρέψουν στα σπιτια τους. “Όταν ακούσαμε ησυχία ξεκινήσαμε. Στο δρόμο αστυνομικοί μας χτύπησαν με γροθιές. Φοβηθήκαμε και προσπαθούσαμε να κρυφτούμε. Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένα άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση”, φέρεται να υποστήριξε απολογούμενος.