Από τη ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, κατηγορούμενος για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος ο Ειδικός Φρουρός της τελευταίας σειράς

Το πρωί της Τρίτης οι δύο ανήλικοι αδελφοί, και ο 26χρονος Ειδικός Φρουρός της ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, αναμένεται να απολογηθούν ενώπιον του Ανακριτή με την ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος τους για το βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

Ενώπιον του Ανακριτή, θα βρεθεί (19/01) ο 26χρονος Ν.Κ Ειδικός Φρουρός της τελευταίας σειράς, υπηρετών στη ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, κατηγορούμενος για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση για τον βίαιο ξυλοδαρμό του 53χρονου Σταθμάρχη στο ΜΕΤΡΟ Ομόνοια. Ο 26άχρονος Ν.Κ μετά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα, για δύο πλημμελήματα – υπόθαλψη εγκληματία και παράβαση καθήκοντος, από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση. Σύμφωνα με το συνήγορό του, αρνείται τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται, ωστόσο οι νόμιμες συνακροάσεις της ΔΙΔΑΠ .. τον καίνε! Ο ίδιος εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως Ειδικός Φρουρός, μετέβη το βράδυ της Παρασκευής (15/01), αμέσως μετά την προσαγωγή και τη σύλληψη των δύο ανηλίκων, στην Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών για «να μάθει ως γείτονας για ποιο λόγο είχαν συλληφθεί τα δύο αδέρφια». Λίγα λεπτά αργότερα, συνελήφθη και ο ίδιος.

Όσοι γνωρίζουν τον 26χρονο Ν.Κ, περιγράφουν έναν αθλητικό νεαρό, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Σε θέση τερματοφύλακα έχει αγωνιστεί στις ομάδες, του Φοίνικα Περιστερίου, του Παλαιού Φαλήρου, στους Αγίους Αναργύρους, στον Αργοναύτη Αχαρναϊκό, τον ΑΟ Σύρου, και ΑΟ Καραβά, της Ανθούπολης, και τον Ατρόμητο Αθηνών. Μέχρι πριν ένα χρόνο, έπαιζε το μπουζούκι του και βρέθηκε μεταξύ των επιτυχόντων της τελευταίας σειράς Ειδικών Φρουρών. Ήταν η προκήρυξη, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, «λόγω των αυξημένων αναγκών αστυνόμευσης», με την εκπαίδευσή τους, να περιορίζεται σε περίπου τρεις μήνες, ωστόσο η επιλογή του προσωπικού αυτής της τελευταίας σειράς, να έχει καταγγελθεί και σε πολιτικό επίπεδο καθώς κάποιοι δεν πρόλαβαν να καταλάβουν τον νέο τους ρόλο και την ιδιότητά τους.

Ο Ν.Κ θα κληθεί ενώπιον του Ανακριτή, να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις για το ρόλο του στην υπόθεση, καθώς ενώ γνώριζε τους δράστες της επίθεσης σε βάρος του Σταθμάρχη του ΜΕΤΡΟ, επέλεξε να συνταχτεί με τους ανήλικους εγκληματίες, να παράσχει συμβουλές στη μητέρα τους, πώς να αναγνωρίζει τα αυτοκίνητα της αστυνομίας και πώς να απενεργοποιήσει τα προφιλ τους στα κοινωνικά Δίκτυα καθώς θα μπορούσε η ΔΗΕ να τα ανασύρει και να τα εξετάσει. Εκείνο ωστόσο που δεν σκέφτηκε να αποφύγει ήταν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη μητέρα των δύο αδελφών.
Αυταπόδεικτο ντοκουμέντο, για τα πραγματικά γεγονότα και περιστατικά στις αποβάθρες του ΜΕΤΡΟ Ομόνοια, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας στο κλειστό κύκλωμα, καθώς έχει καταγραφεί σε πραγματικό χρόνο όλο το βίαιο επεισόδιο σε βάρος του 53χρονου υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ από τους δύο ανήλικους αδελφούς, μέχρι την απομάκρυνσή τους, και τον εντοπισμό του αναίσθητου από τα χτυπήματα Σταθμάρχη.