“Οφείλετε μια συγγνώμη απέναντι στο Σώμα που το διασύρατε, χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία του προσωπικού ως ρατσιστές”

Ανοιχτή επιστολή* με παράθεση για προβληματισμό προς δύο έντονα υπέρμαχους της ΛΟΑΤ, με αφορμή την επίθεση κατά τη συμμετοχή τους στο gay pride σε βάρος τους από διαδηλωτές λόγω της επαγγελματικής τους ιδιότητας ως Αστυνομικοί.

“Αγαπητέ Φωτεινέ,

κύριε υπαστυνόμε ΛΩΛΗ ,

δεχθήκατε όντως την απρόκλητη επίθεση των συμμετεχόντων στην παρέλαση υπερηφάνειας των ΛΟΑΤ όπως αναφέρεται σε όλα τα δημοσιογραφικά site?
Γιατί?
Μήπως επειδή υπάγεστε και εσείς σε μία άλλη ¨ιδιαίτερη¨ κοινωνική ομάδα όπως αυτή των αστυνομικών?
Ειδικά εσείς κε υπαστυνόμε, που ουδέποτε έχουμε δει μια δημοσίευση σας σχετικά με τα δικαιώματα των αστυνομικών (ξέχασα στην αστυνομία είστε ¨ισχυρός¨ ένεκα της θέσης σας, οπότε τα δικαιώματα του αδύνατου αστυφύλακα τα διεκδικούν άλλοι) τι έχετε να πείτε?
Αλήθεια κύριοι συνάδελφοι που διαδηλώσατε σήμερα πότε κάποιος ¨ενόχλησε¨ εσάς ή κάποιον άλλο συνάδελφο λόγω του διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού του? Πότε γίνατε θύμα bulling? Πως επηρέασε αυτή η ¨διαφορετικότητα¨ την εισαγωγή στο Σώμα και την περαιτέρω εξέλιξη μέσα σε αυτό?
Τελικά αγαπητοί συνάδελφοι αποδείχτηκε με τον σκληρότερο τρόπο ότι η αστυνομική οικογένεια σας δέχτηκε όπως είστε, χωρίς να σας επιβάλλει καμία αλλαγή στην προσωπικότητα σας (ναι ναι αυτό το ρατσιστικό Σώμα, δεν σας απαγόρευσε την είσοδο σε κανέναν χώρο, πήρατε μέρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση του Σώματος, έχετε δικαίωμα να λέτε και να κάνετε αυτό που πιστεύεται), ενώ η κοινότητα που τόσο πολύ επιθυμείτε να είστε μέλη, στην σημαντικότερη εκδήλωση της σας γύρισε την πλάτη…
Νομίζω οφείλετε μια συγγνώμη απέναντι στο Σώμα που όλες αυτές τις μέρες με τα κείμενα που δημοσιεύατε το διασύρατε, χαρακτηρίζοντας την πλειοψηφία του προσωπικού του ως ρατσιστές!!!
Εύχομαι κάποτε η Ελληνική κοινωνία να είναι σε θέση να μην διαχωρίζει τον Έλληνα Αστυνομικό από αυτήν και να του επιτρέπει να παίρνει μέρος σε οποιαδήποτε εκδήλωση πραγματοποιείτε σε δημόσιο χώρο”.

___________

* Νίκος Μπαλούρδος, αντιπρόσωπος ΠΟΣΥΦΥ