“37 ημέρες υποθέσεις, υπερβολές και “στοιχεία” διοχετευόταν στους πολιτες που τα λαμβάνανε και τα υιοθετούσαν ως δεδομένα”

Με αφορμή την εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και τα όσα έχουν διατυπωθεί από ενστόλους εν ενεργεία ως συνδικαλιστές και εα σχολιαστές σε πάνελ και δημόσιο λόγο, ο επίσης συνδικαλιστής πρωην Συνοριοφύλακας* παραθέτει την άποψή του

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΣΥΦΥ Παναγιώτης Χαρέλας, «Να και ύποπτα οχήματα, να και βανάκια για το πως διέφυγαν οι δράστες, πως μπηκαν από το παραθυρο, που πατήσανε, αν άφησαν αποτυπώματα, που έσταξε ιδρώτας των δραστών, αν ηταν αδίστακτοι, ήταν αλλοδαποί, όχι δεν ηταν αλλοδαποί, ο κοντός ως αρχηγός από τους τρεις, οχι τελικά δεν ήταν αρχηγός.
Αναλύσεις στην τηλεόραση από αστυνομικούς, από συνδικαλιστές, από “ειδικούς”, από δημοσιογράφους. Νομίζω πως τα περισσότερα απο αυτά ήταν περιττά και σήμερα εκθέτουν τους συμμετέχοντες σε τέτοιες ειδήσεις. Υπάρχουν δεδομένα από την έρευνα που είναι επίσημα οκ, αλλά ως εκει.
37 ημέρες όλες αυτές οι υποθέσεις, οι υπερβολές και τα “στοιχεία” διοχετευόταν στους πολιτες που τα λαμβάνανε και τα υιοθετούσαν ως δεδομένα. Ξενυχτούσαμε στην τηλεόραση και ψάχναμε μαζί με τους “ειδικούς” τα οχήματα διαφυγής των δραστών!!!
Μετά από 37 μέρες, όλα άκυρα!!!! Σαν να μην είπαμε τίποτε από όλα αυτά.
Ήταν τελικά αυτός που υπέθεταν όλοι ή οι περισσότεροι από την αρχή! Ήταν όμως κάτι που δεν το χωρούσε κανενός ο νους! Ήταν ασύλληπτο!
Η Ελληνική Αστυνομία, παρόλο που στις μέρες μας αμφισβητείται το έργο της, επέδειξε σοβαρότητα και επαγγελματισμό για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο. Αυτό άπέδειξε μεσα σε 37 ημέρες και μπραβο της! Τόσο σε αυτήν όσο και στους συναδέλφους που το εξιχνίασαν!
Πάντως θα πρέπει να μας προβληματίσει, καθώς όλα δεν θυσιάζονται στο βωμό της τηλεθέασης. Τις υπερβολές, καλά θα ήταν να τις περιορίζαμε».