290 χρόνια φυλακή στη «συμμορία με τους χυμούς».

Καταδικαστική απόφαση και πολυετείς καθείρξεις έλαβαν οι τρεις Ρομά, μελη της «συμμορίας με τους χυμούς» οι οποίες λήστευαν ηλικιωμένους αφού τους… προσέφεραν χυμό με υπνωτικά χάπια.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, συνεδρίασε στα μέσα Ιουλίου και καταδίκασε τη «θηλυκή συμμορία» των τριών Ρομά, οι οποίες νάρκωναν τα θύματά τους με ένα επικίνδυνο κοκτέιλ υπνωτικών χαπιών το οποίο έριχναν σε χυμούς και αποσπούσαν χρήματα και χρυσαφικά.

wpid-photogrid_1439507173011.jpgΗ βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης… 192 ετών, η Μαρία Τσιγκοπούλου σε 52 χρόνια και η Νεκταρία Τσιγκοπούλου σε 46 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο σύμφωνα με το Δικονομικό μας σύστημα, και οι τρεις κατηγορούμενες αντιμετώπισαν σωρεία κακουργημάτων-ληστείες, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών- θα εκτίσουν 25έτη εγκλεισμού στη φυλακή, ως ανώτατη προβλεπόμενη ποινή, ενώ τους επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ συνολικά.
Στην απολογία της η βασική κατηγορούμενη Ολυμπία Ιορδανίδου παραδέχτηκε τη συμμετοχή της, ενω αναφέρθηκε σε «ξανθιά συνεργό, η οποία παραμένει ασύλληπτη» με την οποία ενεργούσαν από κοινού τις ληστείες, ενω οι δύο συγκατηγορούμενές της αρνήθηκαν την εμπλοκή τους σε οιαδήποτε πράξη τους αποδίδεται.
Το Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, είχε καταδικάσει ήδη, την Ολυμπία Ιορδανίδου σε κάθειρξη 12 ετώ, ενω αθώωσε τις Μαρία και Νεκταρία Τσιγκοπούλου. Σε άλλη εκδίκαση το Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας είχε επιβάλει 19 χρόνια κάθειρξη στην Ολυμπία Ιορδανίδου και από 12 χρόνια είχε επιβάλει στις Μαρία και Νεκταρία Τσιγκοπούλου.
Στην ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και 41άχρονος Ρομά ο οποίος είχε συλληφθεί όταν εξαρθρώθηκε η σπείρα τον περασμένο Φεβρουάριο (2014), καταδικάστηκε για κατηγορία πλημμεληματικού χαρακτήρα, σε τετραετή ποινή φυλάκισης .
Περισσότεροι από 50 μάρτυρες κατέθεσαν στην ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται για θύματα και συγγενείς θυμάτων που απεβίωσαν για όσα βίωσαν από τη «θηλυκή συμμορία» με τους Δικαστές να τις κρίνουν ένοχες χωρίς να τους αναγνωρίσουν κανένα ελαφρυντικό.
Οι κατηγορούμενες άσκησαν έφεση, ελπίζοντας σε μειώσει την ποινή.

Νάρκωναν με χυμούς, τα θύματά τους
Οι τρεις Ρομά- 36, 41 και 43 ετών-  δρούσαν από τις αρχές του 2013 στην Αθήνα και σε επαρχιακές πόλεις. Η «συμμορία με τους χυμούς» οπως είχε προσδιορισθεί η δράση τους, προσποιούμενες τις υπαλλήλους αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πολυκαταστημάτων ή διαφημιστικών εταιριών, κοινωνικοί λειτουργοί, απεσταλμένες Μονών ή ενδιαφερόμενες για αγγελίες που είχαν δημοσιοποιήσει οι ηλικιωμένοι, κατάφερναν να μπαίνουν στα σπίτια των θυμάτων τους.
Στη συνέχεια, νάρκωναν τους γέροντες ρίχνοντας χάπια τα οποία κατείχαν νόμιμα, με συνταγή γιατρού, καθώς ειχε διαγνωστεί ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα και έχριζαν χορήγησης  φαρμακευτική αγωγή, στον χυμό που “διαφήμιζαν” ή στο νερό και τον καφέ που έπιναν, προτρέποντας τα θύματα να δοκιμάσουν το «προϊόν».
Οταν οι ηλικιωμένοι έχαναν τις αισθήσεις τους, άρπαζαν από το σπίτι χρήματα και αντικείμενα αξίας, κοσμήματα και πολύτιμα τιμαλφή.
Κάποιοι από τους ηλικιωμένους κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα υγείας, καθώς ο βεβαρημένος οργανισμός τους δεν άντεχε τη δοσολογία των ναρκωτικών.

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport