ΠΑΣΟΚ: «Είναι η 10η φορά από την ανάληψη καθηκόντων του κ.Τόσκα που δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ. Ή δεν γνωρίζει ή είναι εμπαθής».

Με αφορμή την επίθεση με βόμβες μολώτοφ τα ξημερώματα (31/01) στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη, το γραφείο τύπου εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελίας για την επαναλλαμβανόμενη επίθεση.

«Είναι η δέκατη φορά από την ανάληψη καθηκόντων του κ. Τόσκα και το τρίτο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο που τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δέχτηκαν επίθεση με μολότοφ» σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ.
«Κινδυνεύουν ζωές και ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται αδιάφορος, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις μας. Ή δεν γνωρίζει τις αρμοδιότητες του ή είναι εμπαθής.
» Έχει έρθει η ώρα, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός να αποφασίσει αν θέλει η χώρα να γίνει ξέφραγο αμπέλι.
» Οφείλουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να πάρουν θέση» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με σχετική ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται ότι «τέτοιου είδους ενέργειες πολιτικού χουλιγκανισμού που στοχεύουν κατ’ ευθείαν στην αποσταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές».
Την επίθεση με μολώτοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπογραμμίζει ότι τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Σε ανακοίνωσή του, Το Ποτάμι καταδίκασε την επίθεση. «Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και είναι ανεπίτρεπτο. Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία και στην καταγγελία της δεν χωρούν αστερίσκοι. Πέραν της φραστικής καταδίκης, είναι καθήκον της πολιτείας να διασφαλίσει τις ομαλές συνθήκες λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα γι’ αυτό».

Νάντια Αλεξίου- NantiaReport