Έδεσσα: Περισσότερες από 450νεαρές με “όνειρο” τις πασαρέλες, εξαπατήθηκαν από 27άχρονο “μαναντζερ”|ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ*

Περισσότερες από 450 καλλίγραμμες κοπέλες που είχαν όνειρο να κάνουν καριέρα στο μόντελινγκ έπεσαν θύματα ενός πανέξυπνου 27χρονου, ο οποίος εμφανιζόταν ως μάναντζερ γνωστης εταιρίας ένδυσης.

 Ο 27χρονος, γιος γνωστού συμβολαιογράφου στην Έδεσσα, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά προφίλ στο Facebook προσέγγιζε εμφανίσιμες γυναίκες πείθοντάς τες ότι μπορούσε να μεσολαβήσει προκειμένου να γίνουν μανεκέν που θα χρησιμοποιούνταν για την προώθηση καινούργιας σειράς ακριβών εσωρούχων.Για να γίνει πιο ελκυστική η πρότασή του υποσχόταν υψηλή αμοιβή που ξεκινούσε από τα 350 ευρώ και έφτανε μέχρι τα 1.000 ευρώ, ανάλογα με τις… απαιτήσεις της φωτογράφισης. Αρκετά από τα ονόματα γυναικών τα έβρισκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ύστερα από αναζήτηση που έκανε σε ιστοσελίδες πρακτορείων μοντέλων.

Όταν κατάφερνε να πείσει τα θύματά του τότε ζητούσε την αποστολή μέσω e-mail βιογραφικού σημειώματος, φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν τις ίδιες με εσώρουχα. Η δικαιολογία που έλεγε είναι ότι ήθελε να τα δείξει σε συνεργάτη του στην εταιρία που βρίσκεται στο Λονδίνο, ο οποίος θα έπρεπε να δώσει την τελική έγκριση για τη συνεργασία μετά από κάστινγκ που θα γινόταν στην Αγγλία.

Μετά τη λήψη του υλικού ο 27χρονος εξαφανιζόταν με αποτέλεσμα αρκετές από τις κοπέλες να απευθυνθούν στις Αρχές αντιλαμβανόμενες ότι έχουν πέσει θύματα απάτης. Από το 2014 μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί  καταγγελίες και μηνύσεις από 32 θύματα, ενώ εκτιμάται ότι συνολικά εξαπατήθηκαν 450 γυναίκες. Ο δράστης προκειμένου να διαφεύγει του εντοπισμού του συνήθιζε να συνδέεται στο διαδίκτυο μέσω δημόσιων Wi-fi που του εξασφάλιζαν την απόκρυψη των ηλεκτρονικών του ιχνών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε προχθές στην οικία του στην Έδεσσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, μία συσκευή tablet και ένα usb stick, στα οποία ήταν αποθηκευμένες χιλιάδες αισθησιακές φωτογραφίες τουλάχιστον 32 γυναικών, οι οποίες είχαν καταγγείλει το περιστατικό . Ο ίδιος ο 27χρονος δεν βρισκόταν στο σπίτι με αποτέλεσμα να μην συλληφθεί παρά τις αναζητήσεις από τους άνδρες της Ασφάλειας Έδεσσας. Αυτό που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα από τους αστυνομικούς είναι με ποιο τρόπο εκμεταλλευόταν τα βίντεο και τις φωτογραφίες που υπέκλεπτε. Μία εκτίμηση που κάνουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι μπορεί να πουλούσε το υλικό μέσω διαδικτύου ή να το κρατούσε για τον ίδιο για να ικανοποιεί νοσηρές φαντασιώσεις του. Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη προκειμένου να εντοπιστούν και άλλες κοπέλες που έπεσαν θύματά του και μέχρι στιγμής δεν το έχουν καταγγείλει στις Αρχές. Η δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

 ____
*του Παναγιώτη Σπυρόπουλου