Ζωγράφου& Αχαρνών: Εκκένωση δύο κτηρίων υπο κατάληψη- Προσαγωγές όσων εντοπίσθηκαν να διαβιούν στις καταλήψεις

Επιχείρηση εκκένωσης οργανώθηκε από τη  Αστυνομία, και προχώρησαν σε προσαγωγές όσων διαβιούσαν στα δύο οικήματα τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη στην Αχαρνών και στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.

 Το κτίριο του “Δρακοπούλιου” αιμοδοτικού κέντρου, στην Αχαρνών, τελουσε υπό κατάληψη από “αλληλέγγυους” και άτομα του “χώρου” από το Φεβρουάριο, με πρόσχημα τη δημιουργία χώρου στεγασης λαθρομεταναστών, ως αυτοδιαχειριζόμενη δομή. Αστυνομικές διμοιρίες σε επιχειρησιακό σχεδιασμό, προσωρησε στην εκκενωση (13/03-06.00) του χώρου που τελουσε υπό κατάληψη. Στους χώρους του κτηρίου, εντοπίσθηκαν 130 λαθρομεταναστες, οι οπιο6μεταφερθηκαν σε συνεργασια με το Υπουργειο Μεταναστευτικής Πολιτικής στα Κέντρα Κράτησης στην Αττική.

Επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε και στη βιλα Ζωγράφου, στο ύψος της πλατείας Γαρδένιας. Το κτηριο τελουσε υπο καταληψη από το 2012. Κατά την Αστυνομική επιχείρηση επτά άτομα προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Ενώ άτομα του “χωρου” προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας για τη  εκκενωση της παράνομης κατάληψης στην πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου.