Ζωγράφου: Αντιεξουσιαστές χτίζουν .. αυθαίρετο ΚΨΜ στο χώρο του ΕΜΠ

Οργανωμένοι με αυτοπροσδιορισμό στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, αποφάσισαν να αποκτήσουν αυτοδιαχειριζόμενο “ΚΨΜ” στο ΕΜΠ, απαλλοτριώνοντας χώρο εντός του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη, ενώ παρεμποδίζουν τους ελέγχους πιστοποιητικών

Προσέλαβαν οικοδομικό συνεργείο και απαλλοτριώνοντας χώρο εντός του Ιδρύματος στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών (ΣΕΜΦΕ) του ΕΜΠ, επιδίδονται σε αυθαίρετες οικοδομικές εργασίες (14/10) από συνεργείο τεσσάρων ατόμων που μετέφερε με γερανοφόρο ένα τόνο άμμο και παλέτες με τούβλα. Πρόκειται για μικρή “παρέα” φοιτητών, όπως αναφέρεται στο άρθρο του Απόστολου Λακασά, στην “Καθημερινή” που αυτοτοποθετείται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, οι οποίοι αποφάσισαν να αποκτήσουν αυτοδιαχειριζόμενο “ΚΨΜ” στο ΕΜΠ.

Σύμφωνα με την Κοσμητεία, χθες «προσέλαβαν» οικοδομικό συνεργείο, μετέφεραν οικοδομικά υλικά (άμμο, τσιμέντο, τούβλα) και άρχισαν εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες στην αίθουσα Leonardo, που είχε κατασκευαστεί αρχικά ως χώρος εκδηλώσεων. Η αίθουσα είχε καταληφθεί από ομάδα αντιεξουσιαστών, ωστόσο υπέστη ζημιές σε επεισόδια μεταξύ των δύο ομάδων προ μηνών. Ο Πρύτανης του ιδρύματος Ανδρέας Μπουντουβής και ο κοσμήτορας της ΣΕΜΦΕ Σταύρος Κουρκουλής επιχείρησαν να τους σταματήσουν αλλά δέχθηκαν λεκτική βία. Αυτή η κατάσταση ανάγκασε την Πρυτανεία να ενημερώσει την ίδια ημέρα (14/10) την Αστυνομία Ζωγράφου και την αρμόδια Εισαγγελία. Η ίδια ομάδα δέσμευσε (14/10) αυθαίρετα το Αμφιθέατρο της Σχολής για “γενική συνέλευση” της παράταξής τους, αν και στο Αμφιθέατρο είχε προγραμματιστεί η εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών σπουδαστών της σχολής, η οποία αναβλήθηκε.

Τα μέλη της ίδιας οργανωμένης “παρέας” όπως  καταγγέλλεται λειτουργώντας αυθαίρετα ενεργούν πράξεις βίας και παρεμποδίζουν τους ελέγχους των πιστοποιητικών για τον κορωνοϊό, για την πρόσβαση των συμφοιτητών τους, ενώ απομάκρυναν με βία τους υγειονομικούς ελεγκτές, με αποτέλεσμα οι έλεγχοι να διεξάγονται περιορισμένα και υπό τη συνοδεία των ελεγκτών από μέλη της διοίκησης της ΣΕΜΦΕ.

Η Κοσμητεία αποφάσισε ομόφωνα να διακοπούν όλες οι λειτουργίες της σχολής (εκπαιδευτικές –συμπεριλαμβανομένων και των μαθημάτων που προσφέρονται από μέλη της σχολής σε άλλες σχολές του ΕΜΠ, διοικητικές, ερευνητικές) για σήμερα (Παρασκευή (15/10), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παραβίαση της ακαδημαϊκής δεοντολογίας και για τις παράνομες ενέργειες.