Ζεφύρι: Ρομα crackers, εξαπάτησαν μοναχές και λογιστές από το… «call center» της Δυτικής Αττικής

Οι Ρομά είχαν “στήσει” το «call center» στους καταυλισμούς της Δυτικής Αττικής και είχαν εξαπατήσει δεκάδες θύματα ανά την επικράτεια με παράνομες απολαβές άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ

Με τεχνογνωσία και γνώση στην παραβίαση ηλεκτρονικών συστημάτων, τα Ρομά από του καταυλισμούς στο Ζεφύρι, είχαν αναπτύξει πολυπληθή ομάδα με δομή, με αεφαρμογή μεθόδων χειραγώγησης των χρηστών του διαδικτύου, κατάφερναν να τους αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Όπως έχει προκύψει, τα Ρομά είχαν καταφέρει να εξαπατήσουν μοναχές και κληρικούς, ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης και τουριστικών χώρων, επιχειρηματίες  και λογιστές, με ποσά τα οποία υπερβαίνουν ανά άτομο και τα… €100.000.

 Οι Ρομά είχαν εξαπατήσει κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας

Μεταξύ των θυμάτων γυναίκαι από την Αττική από την οποία τα ρομά είχαν αποσπάσει από τον τραπεζικό της λογαριασμό περισσότερες από €10.000. Ενώ σε άλλη περίπτωση (27/01) , εξαπάτησαν 60χρονο επιχειρηματία αντιπροσωπείας μοτοσικλετών στο Χαϊδάρι και αφού τον έπεισαν να τους γνωστοποιήσει τα στοιχεία της ηλεκτρονικής τραπεζικής, του απέσπασαν πόσο €6.890 .  Τις επόμενες ημέρες, εξαπάτησαν Αλβανό στην Κοζάνη, από τον οποίο απέσπασαν μέσω τηλεφωνικής απάτης, €5.450. Ενώ στα μέσα Ιουλίου, είχαν αποσπάσει το ποσό των €105.000 από υπάλληλο ιδιωτικής κλινικής στο Γαλάτσι.

Το περασμένο καλοκαίρι, στο μέσον της τουριστικής σεζόν, τα Ρομά, εξαπάτησαν γυναίκα
ξενοδόχο στην Κάρπαθο, από το λογαριασμό της οποίας απέσπασαν €128.700. Την ίδια περίοδο στη Σαντορίνη, εξαπάτησαν επιχειρηματία τουριστικών καταλυμάτων, από τον οποίο απέσπασαν €135.000.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο τα Ρομά εξαπάτησαν κάτοικο της Λάρισας και μετέφεραν από τον λογαριασμό της €3.900, ενώ από κάτοικο στο Κερατσίνι είχαν αποσπάσει περισσότερα από €18.000. Την ίδια περίοδο, από τραπεζικό λογαρισμό Ροδίτη, απέσπασαν €16.000. Ενώ το Φεβρουάριο, οι δράστες εξαπάτησαν 41χρονη Αλβανή η οποία διαμένει στη Ρόδο, και της πήραν €7.000.