Ζάκυνθος, Συνελήφθησαν δύο Ανθυπαστυνόμοι,εκβίαζαν καταστηματάρχες.

Έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε εξέλιξη για δύο Ανθυπαστυνόμους της ΕΛ.ΑΣ. υπηρετούντες σε νησί του Ιονίου και φέρονται να εμπλέκονται σε εκβιασμούς ιδιοκτητών καταστημάτων. Καταγγελια στην τοπική Αστυνομική Διεύθυνση προκάλεσε την έρευνα, η οποία διαβιβάστηκε στην Διεύθυνηση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την Αστυνομική ανακοίνωση, συνελήφθησαν (10/08) από το ΤΑ Ζακύνθου και τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, δύο Αστυνομικοί για εκβίαση, κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και δωροληψία υπαλλήλου. Πρόκειται για 34άχρονο Ανθυπαστυνόμο ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή της Ζακύνθου και 31άχρονο Ανθυπαστυνόμο ο οποίος συνελήφθη στην Αττική.

Οι δύο Αστυνομικοί, απαιτούσαν εκβιαστικά από ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να μην προχωρήσουν στη  διενέργεια των ελέγχων. Μετά από διαπραγματεύσεις, το ποσό διαμορφώθηκε στις 10.540 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν στη κατοχή του 34άχρονου Ανθυπαστυνόμου.

Σε συντονισμένη επιχείρηση Αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, συνελήφθη ο 34άχρονος Ανθυπαστυνόμος, ενώ είχε παραλάβει από δύο πολίτες, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή της Ζακύνθου, το προσημειωμένο ποσό των 10.540 ευρώ. Ο 31άχρονος Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος είχε αναχωρήσει πριν λίγες ημέρες από τη Ζάκυνθο, συνελήφθη (10/08) σε περιοχή της Αττικής από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι ο ένας από τους ιδοκτήτες καταστήματος υγειονομικου ενδιαφέροντος, είχε καταβάλλει στον 34άχρονο Ανθυπαστυνόμο (2014), το πόσο των 5.000 ευρώ, το οποίο επίσης είχε απαιτηθεί εκβιαστικά, προκειμένου και πάλι να μη διενεργηθούν “έλεγχοι”.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην προσωρινή κατοικία του 34άχρονου Αστυνομικού σε περιοχή της Ζακύνθου, κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, το ποσό των 2.400 ευρώ, και το υπηρεσιακό του όπλο με γεμιστήρα και 11 φυσίγγια. Στην οικία του 31άχρονου Ανθυπαστυνόμου, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδα κρότου λάμψης, τέσσερα βεγγαλικά και μεταλλική σιδερογροθιά.

Οι δύο επίορκοι Ανθυπαστυνόμοι, με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, παρπέμφθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δυο Αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.