Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν Δανοί τουρίστες- Αφησαν το ενός έτους μωρό τους στο αυτοκίνητο και πήγαν για ψώνια

Με την κατηγορία της έκθεσης ανήλικου σε κίνδυνο συνελήφθησαν η μητέρα και ο σύντροφός της τουρίστες από τη Δανία και οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός της προερχόμενοι από τη Δανία σε τουριστικές διακοπές στη Ζάκυνθο, άφησαν το ενός έτους βρέφος μέσα στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και μετέβησαν σε παρακείμενο κατάστημα για ψώνια.

Μετά τον τραγική κατάληξη του βρέφους στην Άρτα, περαστικοί εντόπισαν το βρέφος μόνο του μέσα στο όχημα και ενημέρωσαν την αστυνομία.

Αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ζακύνθου παρέλαβε στην αγκαλιά του, το μωρό το οποίο απεγκλώβισε νωρίτερα, από το όχημα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης το μωρό βρισκόταν μόνο του μέσα στο αυτοκίνητο για πάνω από 30 λεπτά.

Το μωρό μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου όπου σύμφωνα με τους ιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο για την υγεία του.

Η 34χρονη μητέρα και ο 31χρονος σύντροφός της συνελήφθησαν με την κατηγορία έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο και θα ακολουθηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ωστόσο οι ίδιοι υποστήριξαν ότι στη χώρα τους, είναι «προβλεπομενο να αφήνουν στο όχημά τους το μωρό τους, χωρίς συνέπειες ».