Ζάκυνθος: Συνεχίζεται η επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστική και με εναέρια- Καίγεται δάσος στο «Ναυάγιο» (video)

Με έκτακτο δρομολόγιο από την Κυλλήνη αναμένονται ενισχύσεις

Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας (04-05/10) δυσχέραιναν με αναζωπυρώσεις το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμενων στο μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στο βόρειο τμήμα του νησιού . Δεν απειλούνται χωριά, ωστόσο, η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια, καθώς έκταση χιλιάδων στρεμμάτων έχουν απανθρακωθεί .

Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, συμμετέχει μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, με 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 16 οχήματα αλλά και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, δύο Α/Φ και ένα Ε/Π ενώ ενισχύσεις έχουν μεταβεί στο νησί από την Πελοπόννησο .

Η δασική πυρκαγιά έχει έναρξη τη δασική περιοχή στις Βολίμες (04/10) και έχει πλέον φθάσει στο δάσος της παραλίας με το «Ναυάγιο», όπου είναι και το ενεργό μέτωπο. Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη, Γιώργος Στασινόπουλος, , η φωτιά καίει σε δασώδη περιοχή κι έχει κάψει με βάσει τις πρώτες εκτιμήσεις περίπου 1.500 στρέμματα .

Στο περιοχή βρίσκονται, από το βράδυ της Κυριακής (04/10), και συντονίζουν τις επιχειρήσεις ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης .