Ζάκυνθος: Ολονυχτία στα μέτωπα της φωτιάς- Κάηκαν σπίτια, μαίνεται το μέτωπο

Στο έργο κατάσβεσης με τις φλόγες να μαίνονται στο μέτωπο, πληρώματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Ζάκυνθο και εθελοντές επιχειρούν να ελέγχξουν τη φωτιά

Η εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν (15/09) στα χωριά Κερί και Αγαλάς της Ζακύνθου, και η φωτιά στα μέτωπα εξακολουθεί να καίει ανεξέλεγκτα. Ο δήμαρχος Ζακύνθου Νικήτας Αρετάκης σε δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής (15/09), αναφέρθηκε σε μια πολύ δύσκολη νύχτα, ενώ επισημαίνει ότι η εικόνα δεν είναι καλή. «Καιγόμαστε. Η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη».

Με το πρώτο φως της ημέρας (16/09) στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν τα εναέρια μέσα, ενώ οι επίγειες δυνάμεις αυξήθηκαν επιχειρησιακά ώστε να θέσουν περίμετρο και να περιοριστούν οι φλόγες.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν πως έχουν καεί 2 σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου. Στην κεντρική πλατεία του χωριού Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί, με τους κατοίκους να έχουν μεταφερθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Ζακύνθου, έχει “στηθεί” το Συντονιστικό Κέντρο με Αξιωματικούς του ΠΣ, την πολιτική ηγεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλους τους εμπλεκόμενους στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς Φορείς. Στην περιοχή έχει μεταβεί και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να λαμβάνει αμεσα ενημέρωση για το έργο συντονισμού και επιχειρησιακής αντιμετώπισης στην κατάσβεση της φωτιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν (15/09-06,54) 171 πυροσβέστες, με 52 οχήματα, 2 ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του ΟΤΑ.