Ζάκυνθος: “Ο κυριος Κώστας ηλικία 70 ετών είναι ξανά στην ζωή”

Ο Ναυαγοσώστης παραλίας ανταποκριθηκε σε έκκληση τουρίστριας και διέσωσε υπερήλικα λουόμενο ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από το νερό, και κατάφερε με ΚΑΡΠΑ να τον επαναφέρει στη ζωή

Στην παραλία του Λαγανά Ζακύνθου, ο ναυαγοσώστης παραλίας,  απέτρεψε περιστατικό πνιγμού ηλικιωμένου. Οπως περιγράφει ο Διονύσης Λειβαδίτης, ναυαγοσωστης παραλίας, το απόγευμα του Σαββάτου (13/08) ενω βρισκόταν στον πύργο του, δέχθηκε πρόσκληση από τουρίστρια για υπερήλικα σε κίνδυνο ζωής ο οποίος ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις.

Η ικανοποίηση του ναυαγοσώστη Διονύση Λειβαδίτη ήταν μεγάλη όταν συνάντησε τον 70χρονο άνδρα που είχε ανασύρει από το νερό, στο Νοσοκομείο όπου παραμένει σε νοσηλεία.

Όπως περιγράφει ο Ναυαγοσώστης, «Χθες έζησα την χειρότερη και καλύτερη στιγμή της ζωής μου. Ο κύριος Κωστας μετά από περιστατικού πνιγμού για σχεδόν 6-9 λεπτά δεν είχε τις αισθήσεις του. Ήταν περίπου 110 μέτρα από τον Πύργο μου, και συνειδητοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά, άρπαξα τον απαραίτητο εξοπλισμό μου και έτρεξα όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Ο κυριος Κώστας έχασε τις αισθήσεις του στην θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί. Αφού τον βγαλαμε στην ακτη αμέσως ξεκίνησα το πρωτόκολλο, δεν είχε σφυγμό, δεν ανέπνεε. Εκείνη την στιγμή ο κυριος Κώστας δεν ήταν μαζί μας.. Μετά τις απαραίτητες ενέργειες και την χρήση του εξοπλισμού για τα οποία έχω εκπαιδευτεί επανήλθε ο σφυγμός του, αμεσως τον έβαλα σε θέση ανάνηψης και του χορηγούσα οξυγόνο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Είχαν μαζευτεί περίπου 60-70 άτομα, το μυαλό μου ομως ήταν μόνο σ’ αυτόν, οι συνάδελφοι μου τους απομάκρυναν. Όταν έφθασε το ασθενοφόρο, ο κυριος Κώστας μίλησε όσο πιο σιγά μπορούσε για πρώτη φορά, τον βάλαμε στο ασθενοφόρο και έπειτα έζησα και ζω τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου, ακολούθησαν το χειροκρότημα οι αγκαλιές και τα δάκρυα χαράς. Ο κυριος Κώστας ηλικία 70 ετών είναι ξανά στην ζωή!!

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω μια τουρίστρια που έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την κατάσταση, και φυσικά τους εκπαιδευτές μου, που μου παρέχει τον πλέον κατάλληλο εξοπλισμό και άρτια εκπαίδευση».