Ζ.Nτ.Κολομπανί: «Πολιτικοί στην Ελλάδα προκάλεσαν τις μεταναστευτικές ροές κάνοντας διαφήμιση στους δουλέμπορους για ανοιχτή πύλη προς την Ευρώπη»|ΑΠΟΨΗ*

Για τη μεταναστευτική πολιτική, τις αυξανόμενες ροές, τη θέση της Ελλάδας και το ρόλο της Τουρκίας, τοποθετήθηκε ο ειδικός σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, ο οποίος σημείωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ αλλων, ότι «η πολιτική των τελευταίων δύο ετών, καθιστούσε σαφές ότι δεχόμαστε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάνοντας διαφήμιση στους δουλέμπορους και τους διακινητές για ανοιχτή πύλη εισόδου στην Ευρώπη την Ελλάδα».

image

«Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν ήταν πριν 20 χρόνια, στο Ιράκ πριν 10 χρόνια, αλλά δεν είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα. Ξεκινώντας αυτή την πολιτική, πριν 2 χρόνια, ξεκίνησαν και οι ροές μεταναστών. Αυτό είναι κάτι που το επιβεβαιώνουν και ανώτατα κυβερνητικά στελέχη της Μέσης Ανατολής» σχολίασε στην εκπομπή “ΣΚΑΪ στις 6”, ο ειδικός σύμβουλος για θέματα μετανάστευσης Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, για το μεταναστευτικό, και τις αυξανόμενες ροές, πρόβλημα που καλείται να διαχειριστεί η Ελλάδα αλλά και η Ευρώπη και πρόσθεσε, «κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα προκάλεσαν τις μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη».
Αναφορικά με την αύξηση που εντοπίζεται στις μεταναστευτικές ροές τα τελευταία χρόνια με δεδομένο ότι κατα το παρελθόν έχουν γίνει μεγάλοι πόλεμοι σε Ιράκ και Αφγανιστάν, επεσήμανε ότι «ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια υπάρχει μία πολιτική σύμφωνα με την οποία γινόταν σαφές ότι εμείς δεχόμαστε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, κάνοντας διαφήμιση στους δουλέμπορους και τους διακινητές ότι ανοιχτή πύλη εισόδου στην Ευρώπη είναι η Ελλάδα. Έτσι είδαμε και αυτές τις μεγάλες ροές».
Ενώ σχετικά με ρόλο της Τουρκίας στο ζήτημα, ο Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί επεσήμανε ότι, «Η τουρκία εδώ και πολλά χρόνια υπογράφει για επανεισδοχή αλλά ποτέ δεν το πράττει».
Σύμφωνα με την εκτίμηση του ειδικού συμβουλου για θέματα μετανάστευσης η Ελλάδα στο προσεχές μέλλον θα βρεθεί να διαχειριστεί μια “βόμβα”.. «Το πρόβλημα δεν είναι οι οικογένειες από την Συρία αλλά αυτοί που προέρχονται από άλλες χώρες. Αυτή θα είναι η βόμβα για την Ελλάδα μετά από 1-2 χρόνια. Τις οικογένειες μπορείς να τις εντάξεις ομαλά, ενώ οι άλλοι θα βρεθούν στον δρόμο στην πεινά και στο τέλος θα βγουν να κλέψουν».