Ζ.Κωνσταντοπούλου: Η Αστυνομία,αμφισβητεί την αυτονομία της Βουλής.

Σε «προσπάθεια της αστυνομίας – χωρίς παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία – να αμφισβητηθεί η αυτονομία της Βουλής και ο ρόλος της να ρυθμίζει τα θέματα ασφαλείας» αναφέρθηκε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη η ΠτΒ, Ζωή Κωσταντοπούλου, αφήνοντας αιχμές για το ρόλο του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.

«Είναι ξεκαθαρισμένο από το Σύνταγμα ότι η Πρόεδρος της Βουλής εγγυάται την ασφάλεια της Βουλής μέσω της φρουράς αλλά όταν παρεμβαίνουν άλλες δυνάμεις της αστυνομίας αρμόδιος να τους ανακαλέσει είναι ο αρμόδιος υπουργός. Αντί, όμως, να το κάνει δυστυχώς προέβη σε δημόσιες δηλώσεις και σχόλια» δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο 105,5» η κυρία Κωνσταντοπούλου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η ΠτΒ, «δεν μπορούμε να μιλάμε για την Αστυνομία και τη Βουλή ως δύο ισότιμους θεσμούς. Στη δημοκρατία όπως η αριστερά και το Σύνταγμα την αντιλαμβάνεται η Βουλή είναι πολιτειακή δύναμη, η αστυνομία είνα όργανο της ασφάλειας» κατέληξε για το Ζωή Κωνσταντοπούλου ενώ τοποθετήθηκε αναφέροντας ότι επέλλεξε να μην προβεί η ίδια σε καμία δημόσια δήλωση για το θέμα.